Instagram takipçi satın al
SağlıkFaydalı Bilgiler

“Kocakarı ilacı” olarak tabir edilen 6 tedavi yöntemi

Doktorlar başımızın tacı. Ama bizim daha etkili kendimize özgü tedavi yöntemlerimiz var. Her zaman pratik bir yöntem olan koca karı ilacı tedavileri.

istanbul temizlik şirketi

Doktorlar başımızın tacı. Ama bizim daha etkili kendimize özgü tedavi yöntemlerimiz var.

1. Nane Limon

Nane Limon

Çok sevdiğimiz Barış Manço’nun şarkısına bile konu olmuş bu çare. Burnun hafiften akmaya başladığında anneler hemen mutfağa koşar bunu yapmaya. Bir mucize değil belki ama işe yaradığı da yadsınamaz bir gerçek.

2. Bardak Çekmek

Bardak Çekmek

Biraz eskilerde kalmış gibi görünse de soğuk algınlığı için en etkili yöntem olarak görülür. Özel kupaları bile var. İçleri yanan bir şeyle ısıtılarak sırta konur. Havasız kalan kupalar deriyi içine çeker. Sırt ağrılarına da birebir olduğu söylenir.

3. Çiğnenmiş Ekmek

Çiğnenmiş Ekmek

Düştünüz ve bir yeriniz mi şişti. Annenizi ağzında koca bir ekmek lokmasıyla görmeniz işten bile değil. Ekmek içini bir güzel çiğneyip şişen yerinize koymak için çabası gerçekten takdir edilesi.

4. Isıtılmış Kiremit

Isıtılmış Kiremit

Bahar ayları geldi ve yağmurlar artmaya mı başladı? Yağmur gelmeden sizin bacaklarınıza ağrıları uğradı ama değil mi? İki tane kiremit ısıtıp bacaklarınıza koydunuz mu ağrınız falan kalmaz. Aynı etkiyi sıcak su torbaları da görür diye düşünebilirsiniz. Ama her şeyin bir usulü var, illa kiremit olacak.

5. Ilık Çay

Ilık Çay

İlk duyduğunuzda mideniz için olduğunu düşünebilirsiniz. Ama tamamen yanılıyorsunuz. Bu sefer demlediğiniz çay gözleriniz için. Eğer göz nezleniz veya çapaklanma varsa hemen mutfağa koşun ve çay demleyin. Ilık çaya batırdınız pamukları göz kapaklarınıza koyarsanız hemen çare olacaktır.

6. Çivi Batmış Ayağa İşemek

Çivi Batmış Ayağa İşemek

Anadolu’nun bir köyünde gezidesiniz ve dikkatsizliğiniz yüzünden ayağınıza bir çivi battı. Hemen köyün kadınları bir çocuk bulup ayağınıza işetmek isteyecektir. Onlar antiseptik etkisini bilmeseler de “iyi gelir” derler. Çocuk olmasının sebebi de daha az iğrenmenizi sağlamak. Ama yine de tetanoz şakaya gelmez, siz doğal tedaviye güvenmeyip bir iğne olsanız bizce daha iyi olur.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu