Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Erdoğan’ın Sefer Görev Emri Olanlar Hazır Olsun Çıkışı Sonrası Herkes E-Devlet’e Akın Etti Servis Çöktü

istanbul temizlik şirketi
Erdoğan'ın Sefer Görev Emri Olanlar Hazır Olsun Çıkışı Sonrası Herkes E-Devlet'e Akın Etti Servis ÇöktüHABERLER.com

Ak parti’nin Kahramanmaraş il kongresinde bugün konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka seslenirken meydana gelen binlerce partili “Reis bizi Afrin’e götür” sloganları atmasının ardından Erdoğan “Sefer göreve emri olanlar görev için hazır olsunlar, ama şuan anda ihtiyaç yok” dedi. Bu sözü tv ekranlarından milyonlar hep birden E-Devlet’e girerek sefer görev emri sorgulama yaptılar.  Sefer görevinin olup olmadığını bilmeyenlerin siteye yığılmasının ardından servis aynı alt soy servisi gibi çöktü.

“SEFER GÖREV EMRİ OLANLAR GÖREVE HAZIR OLSUNLAR”

Kahramanmaraş’ta Ak partililer “Reis bizi Arfin’e götür” diye tezahürat yapınca, Erdoğan’da onlara cevaben “Gitme kararı verdiğimiz zaman sizi bırakamayız, İnşallah hep birlikte gideceğiz şimdi önce eğitimli askerler giderken daha sonra ihtiyaç olursa sefer görev emri olanlar hazır olsunlar dedi. 

Bununla birlikte yeniden bir dirilişin başında olunduğu ve bütün insanlara hakettiği değeri vermeyen insanlara bizde kıymet vermeyiz dedi. Eğer diğer ülkelerin yaptığı bu insanlık dışı görüntüleri sıradan görürsek bir film gibi izlersek daha sonra aynı şeylerin ülkemizin başına gelmesi de kaçınılmaz bir son olur dedi.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Sefer görev emri, askerliğini yapanların ve teskere alan vatandaşların askerliklerinden sonra oluşabilecek asker ihtiyacı durumunda yeniden askere alınmasını sağlıyor. Böyle bir ihtiyaç olmasına karşı Savunma Bakanlığı tarafından seferberlik halinde askere alınacak olan vatandaşların hangi birlikte yer alacakları düzenli olarak bildirilmektedir.

SEFER GÖREV EMRİM VAR MI, SEFERBERLİĞİMİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Sefer görev emrinizin olup olmadığını size en yakın askerlik şubesine müracaat ederek öğrebilirsiniz, bunun yanında eğer e-devlet şifreniz varsa e-devlet sitesine girerek oradan öğrenebilirsiniz.  Kısa yol olarak aşağıdaki linkten direk sayfaya gidebilirsiniz.

SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu