Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Erdoğan’dan Ezanı Islıkla Protesto Edenlere Sert Tepki

istanbul temizlik şirketi
Erdoğan'dan Ezanı Islıkla Protesto Edenlere Sert Tepki

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen konuşma ve yürüyüşler sonrası ezanı yüksek ses çıkartarak susturmaya çalışan kadınlara büyük tepki.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadınlara büyük tepki gösterdi ve davranışları konusunda onlara büyük uyarılarda bulundu. Eylemler sırasında birçok ilde kadınlarımız olaysız dağıldı. Ancak kadınların ezanı susturmak istemesi üzerine başta oradaki halk olmak üzere büyük bir kesim tepkide bulundu.

Çevrede Bulunan Halk Müdahale Etmek İstedi

Eylemler sırasında kadınlar sloganlar atarak yürürken bir anda bir grup kadın ezanın okunmasıyla sustu. Bu gruba tepki olarak kadınlar ezan sırasında susulmasının yanlış olduğunu düşünerek ezan okunurken onu ıslık ve düdük sesleriyle bastırmaya çalıştı. Ezan bitene kadar da devam eden bu protestonun ardından çevrede bulunan halk eylemcilere büyük tepkilerde bulundular. Olay yerine intikal eden polis ekipleri de eylemciler ile çevrede bulunan halk arasındaki tartışmanın daha fazla büyümemesi için tarafları ayırdı.

Eylemciler Ana Gruptan Değil

Birçok sendikadan yapılan açıklamalara göre eylemciler ana gruptan bağımsız olarak tepki verdiler.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu