Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

En Çok Görülen Akciğer Hastalıkları

istanbul temizlik şirketi

1. Astım

Astım

Bu akciğer hastalığı kronik bir akciğer hastalığı olmakla birlikte, dış çevrede bulunan ve kişide bir çok alerjik tepkiye neden olan bir çok gaz türüne karşı, akciğerlerimizin bronşlarının daralması sonucu ile oluşan bir hastalıktır.

2. Akciğer Kanseri

Akciğer Kanseri

Bir çok kişide ölüme sebebiyet veren ve ciddi oranda bir çok kişide bulunan akciğer kanseri genellikle erkeklerde görülmektedir. Akciğer kanserinin küçük hücreli dışı ve küçük hücreli olmak üzere 2 türü bulunmaktadır.

3. Nefes Darlığı

Nefes Darlığı

Bu akciğer hastalığında kişi zorlukla nefes alıp vermektedir. Halk arasında nefes darlığı,tıpta ise dispne olarak bilinmektedir. Ayrıca bu hastalığı, kişide soluğunun kesilme veya göğüs kısmında sıkışma hissi uyandırması şekliyle de betimleyebiliriz.

4. Bronşit

Bronşit

Bu hastalıkta, akciğerlerdeki mukoza dokusu iltihaplanmıştır. Bronşiti, kronik ve akut olmak üzere iki gruba ayırabiliriz. Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonu olarakta bilinmektedir. Kişilerin soğuk algınlığı sonrasındaki evrede ortaya çıkmaktadır.

5. Zatürre

Zatürre

Halk arasında zatürre, tıpta ise pnömokok enfeksiyonu olarak adlandırılan bu akciğer hastalığında, eğer risk grubunda bulunuyor iseniz ölüme varan sonuçlara sebebiyet verebilmektedir.

6. Tüberküloz-Verem

Tüberküloz-Verem

Halk arasında verem tıpta ise tüberküloz olarak bilinmektedir. Akciğerlerimize solunum yolu ile yerleşmiş olan mikropların, beyin zarına ,kemik iliğine veya lenf bezlerine ulaşması sonucu ortaya çıkmaktadır. Vereme yakalanan hasta iyileşme gösterse bile, vücutta ömür boyu hissedilebilecek, zeka geriliği,sakatlık ya da solunum sistemi bozukluğu gibi ciddi hasarlara sebebiyet verebilecektir.

7. Zatülcenp

Zatülcenp

Halk arasında zatülcenp, tıpta ise plörezi ismiyle bilinen bir akciğer hastalığıdır. Hastalık, akciğerlerimiz üzerinde bulunan zarların aralarında çeşitli sıvıların birikmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde çok sık görülen bir hastalık türüdür. Bu hastalığın nedenleri arasında, tüberküloz yani verem ve kalp yetmezliği gelmektedir.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu