Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşam

Emine Bulut’un adı Fransa’nın ünlü Müzesi’nde

istanbul temizlik şirketi

Emine Bulut’un adı Fransa'nın ünlü Müzesi’nde

38 yaşındaki Emine Bulut Kırıkkale’de eski eşi tarafından üstelikte 10 yaşındaki kızının yanında bıçaklanarak öldürüldü. Son dakikaları ise güvenlik kamerasına yansımıştı, son nefesinde “Ölmek istemiyorum” diye kendi kızının yanında haykırması, kızınında “Anne ne olur ölme” diye ağlaması ise hala hafızalardan silinmedi. Fransa’da dünyadaki kadın cinayetlerini protesto eden bir grup da Emine Bulut’u unutmadı.
Bu grup Paris’teki ünlü Louvre Müzesi’nin piramidinin üzerine dünyada yaşanan kadın cinayetlerine vurgu yapmak için, hikâyelerini anlatan afişler yapıştırdı.

Emine Bulut’un adı Fransa'nın ünlü Müzesi’nde

Grup, Louvre Müzesi’nin piramidine Emine Bulut’un adının yanı sıra “Ölmek istemiyorum” haykırışını Fransızca yazdı. Kadın hakları savunucuları, Paris’teki sembolik binalara kadın cinayetlerini protesto eden afişler asıyorlar.

Marguerite Stern bu oluşumun başında olan kişi olarak şu açıklamaları yaptı, “Bu afişlerin amacı çok basit, erkekler tarafından öldürülen kadınların hikâyelerinin unutulmaması. Onların sadece birer isim veya sayı olarak hatırlanmasını istemiyoruz. Farkındalık yaratmak için bu cinayetlerin arkasındaki hikâyeleri anlatmak istedik” dedi.
Fransa’da bu yıl 100’den fazla kadın, erkekler tarafından öldürüldü. Aile içi şiddete çözüm arayan Fransız hükümeti, sivil toplum örgütleriyle 3 ay sürecek bir çalıştay başlattı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kadın cinayetlerini ‘Femisid’ yani ‘Kadın kırımı’ olarak adlandırdı.

İlginiz Çekebilir

Bir Yorum

  1. Emine Bulutun feryadı ve kızının yalvarışları halen kulaklarımızda bu ülkemizin yaptığı yanlışların belkide en büyüğüydü Emine Bulut veya herhangi bir her gün bu ülkede milyonlarca kadın dayak yiyor cinsel istismara mahrum bırakıyor taşralarda bu kadınların sesi zaten çıkmıyor korkuyorlar aileden töreden bilmem ne zırvalarından bunlara son vermek için insanların çok çalışması gerekir her ülke sağlıklı akıllı toplumuna yararlı bireyler yetiştirmek ister bizler nasıl biz ülkeysek hep bir odun bir öküz yetiştiriyoruz.Ataerkil yapı nedeniyle midir bilmem ama erkeklerde şiddete eğilim hat safhada bu nedenle şiddete eğilim artıyor ve maalesef kadınlarımız şiddete maruz kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu