Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Elektronik İmza Kullanımı

istanbul temizlik şirketi

Teknolojinin gelişmeleri ile birlikte farklı farklı kulvarlar ortaya çıkmış; değişik hizmetler kullanıcılarla buluşmaya başlamıştır. Bu sayede insanların günlük yaşantılarında büyük kolaylıklara rastlanılarak, daha kaliteli bir yaşantıya sahip olmaları sağlanmıştır. Bu doğrultuda hareket eden insanlar; hayatlarında büyük kolaylık sağlayarak, son derece etkili bir yere teknolojik unsurları tutturmuşlardır.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber internet ortamı daha sık kullanılan bir alan haline gelmiştir. Bu suretle daha farklı yaklaşımlar ön plana çıkmış, en fazla özen gösterdiğimiz işlemleri bile kolaylıkla halledebilme kolaylığına erişmiş bir vaziyette bulunmuşuzdur. Bu sayede giderek hayatımızın odak noktasında yer edinen internetin değişik kollarından faydalanmaya devam etmişizdir.

Kişisel işlemlerimizi gerçekleştirmek için, bir onay olgusuna da ihtiyacımız vardır. Bu sanal olguyu da her türlü hallederek, bu sorunu da halletmiş oluruz. Elektronik imza ile bu imkana erişerek, tüm kişisel bilgilerimizi içeren ve onay yetkisi verdiğimizin bir göstergesi olarak sayılabilen bir hizmete erişmiş olduk. 

5070 sayılı kanuna göre elektronik imzalar, artık kanuni yükümlülüğünüzü gösteren bir işaret olarak değerlendiriliyor. Bu imzanın geçtiği her belgeyi kabul edip, onaylamış sayılıyor; kanuni şartlarını da kabul etmiş oluyorsunuz. Elle atılan imzayla aynı yetkilere sahip olarak; işlevi bakımından da bir farklılık gözetmeyen e-imzalar, son günlerde fazlasıyla kullanılmaya başlandı. Bu sayede internet ortamında da etkili bir şekilde işlerinizi yönlendirme hizmetine kavuşmuş oldunuz.

Elektronik imzayı hangi işlemlerde kullanabileceğimiz, henüz yeni çıkan bir olgu olmasından dolayı, sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. Bu imzanın çalışma şekli ise, bilgisayara bağlana USB ile gerçekleşmektedir. Dış yapısı aynı USB cihazına benzeyen elektronik imza, kişiye özel tüm bilgileri içeren bir sertifika olma özelliği taşıyarak; şifrelenmiş bir biçimde kullanıcılarına sağlanmaktadır. Ekstradan güvenlik hizmetleri de devreye sokularak; son derece önemli olan bilgilerin de başkalarıyla paylaşılmasına engel olacak şekilde tasarlanan bu hizmet; sizlere belli bir pin kodu sağlayarak, güvenlik hizmetini ön planda tutmaya çalışmıştır. 

Yalnız elektronik imzaların belli bir süresi olduğundan dolayı, maksimum üç yıl süreli olarak kullanma hakkına sahip olarak; geçen süre zarfında tekrar elektronik imza alma zahmetine gireceksiniz.

Elektronik İmza Kullanımı

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu