Instagram takipçi satın al
SağlıkFaydalı BilgilerListeler

Ayak Uyuşması Nedir ve Nedenleri Nelerdir?

Genelde ayak uyuşması başka hastalıkların belirtisi olabilir. Uzun süren ayak uyuşmaları mutlaka ciddiye alınıp mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Detaylar yazımızda.

istanbul temizlik şirketi

Genelde ayak uyuşması başka hastalıkların belirtisi olabilir. Uzun süren ayak uyuşmaları mutlaka ciddiye alınıp mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Ayak uyuşmasının birçok nedeni vardır. Sinir sıkışması, vitamin eksikliği ya da beyinde bi rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Belli bir sürede başlayıp geçip tekrar başlıyorsa kendi kendine geçeceğini düşünmek yanlış olur. Ayak uyuşmasının en önemli nedeni de diyabetin kontrolsüz olmasıdır. Çünkü diyabetten dolayı el ve ayakta uyuşmalar, ağrı ve karıncalanmalar oluşabilir. El ve ayaklarda oluşan karıncalanma ağrı, uyuşmaya neden olduğu gibi his kayıpları da oluşabilir. Kramp, el ve ayak uyuşmasından yakınanlar magnezyum desteği alınması tavsiye edilir. Çünkü magnezyum kemik için oldukça önemli bir mineral deposudur. Tahıllar, meyveler, yeşil yapraklı sebzeler de yeteri kadar alınırsa vücuda magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. Sinirlere uygulanan baskı da ayaklarda uyuşmaya sebep olabilir.

ayak uyuşması neden olur

Özellikle kronik uyuşmalar sinir hasarının derecesi hakkında bilgi verebilir. Ayaklarda uyuşma, konuşma bozukluğunu, bağırsaklardaki kontrolsüzlüğe ve ayaklarda güçsüzlük gibi belirtileri ortaya çıkarabilir. Ayaklarımızda oluşan uyuşmalar sonucu beldeki sinirlerin sıkışmasıyla belde ağrı oluşabilir. Ve belirli bir süre sonrası ayak uyuşmasından dolayı kaşıntı, ayaklarda yanma, bacak ve sırt ağrısı, yürümekte zorlanma, nefes darlığı, kısa süreli kafa karışıklığı, yürümekte zorlanma, ani uyuşukluklar başlayabilir. Uyku sırasında yatakta sürekli dönme sonucu baskı nedeniyle uyuşma oluşabilir. Çoğu ama uykudan bacağımızı uyuşmuş şekilde de uyanabiliriz. Ancak sürekli oluşan ayak ve bacak uyuşmaları ciddi bir hastalığın belirtisi olma ihtimali vardır. Ayak uyuşması için evde yapılan masaj ya da egzersiz ve etkili olabilir. Yapılan egzersizler ayaklarda oluşan uyuşma, hissini ve karıncalanmayı önler. Ancak yorucu el ve ayak egzersizlerden kaçınmalıyız. Bazı kişilerde kısa süreli el ayak uyuşmaları olsa da daha uzun süreli olmaya başladığında ise tedaviye geç kalınmış olabiliriz.

Doğal yöntemlerle de uyuşmayı önleyebiliriz. Fakat uzun süreli olan ayak uyuşması ciddi problemler oluşturabileceği için her ihtimale doktora gitmeliyiz.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu