Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

“Analarını belleyeceğiz” dedi, başkanlık gitti

istanbul temizlik şirketi
“Analarını belleyeceğiz” dedi, başkanlık gitti

Adana’nın Kozan ilçesinde Cumhur İttifakından belediye başkan adayı gösterilen ve seçimi kazanarak başkan olan MHP’li Nihat Atlı geçtiğimiz günlerde seçim konuşması için çıktığı sahnede “Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar.” İfadelerini kullanarak büyük bir skandala imza atmıştı. 

Saadet Partisi itiraz etti

Henüz resmî sonuçlar ile kesinleşmese de gelen son verilere göre Adana Kozan Belediye Başkanı seçilen Atlı’nın bu sözleri sonrası Saadet Partisi İl Seçim Kurulu’na başvuru yaptı. Bu başvuruyu değerlendiren ve gerekli incelemeleri gerçekleştiren İl Seçim Kurulu, MHP’li Nihat Atlı’nın başkanlığının düşürülmesine karar verdi. 

Daha önce de başvuru yapılmıştı

Daha önce Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı olan İYİ Parti’li Musa Öztürk ve Saadet Partisi İlçe Başkanı olan Muammer Özçelik de “seçilme yeterliliğine sahip olmadığı” gerekçesi ile başvuru gerçekleştirmişlerdi ancak İlçe Genel Seçim kurulu bu itirazları gerekli incelemeler sonrası reddettiğini bildirmişti. Sonrasında Saadet Partisi’nin İl Genel Seçim Kurulu’na gerçekleştirdiği başvuru ile Nihat Atlı’nın başkanlığının düşürülmesine karar verildi.

MHP de itiraz da bulundu

Gelişen bu olaylar üzerine MHP Genel Merkezi ise resmi olmayan sonuçlara göre Belediye Başkanı seçilen Nihat Atlı’nın başkanlığının düşürülme kararına ilişkin YSK’ya başvuruda bulundu. YSK’dan gelecek resmi sonuçlar sonrası itiraz sonucunda çıkacak karara göre Adana Kozan’da belediye başkan belirlenecek.

Saadet Partisi adayı başkan olacak

Eğer MHP’nin yaptığı itirazdan bir sonuç çıkmayacak olursa, seçim sonuçlarına göre ikinci sırada yer alan Saadet Partisi adayı Kazım Özgan’ın belediye başkanı olmasına ilişkin olarak başvuruda bulunulduğu bilgisi Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok’un konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada öğrenildi.

Ne olmuştu?

Cumhur İttifakı’nın Adana Kozan belediyesinin başkanlığı için adayı olan Milliyetçi Hareket Partisi mensubu Nihat Atlı, seçim propagandası için vatandaşlara konuşma yapmak için çıktığı sahnede “Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar.” sözleri ile ciddi bir skandala imza atmıştı.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu