Instagram takipçi satın al
Teknoloji

VR Sevenlere VRChat Çılgınlığı!

VRChat, VR sahiplerinin hoşuna gidebilecek çok oyunculu bir online sanal gerçeklik sosyal platformudur.

istanbul temizlik şirketi

VRChat Nedir?

Teknoloji, her geçen gün gelişirken VR çılgınlığı da hız kesmeden devam ediyor. VRChat, VR sahiplerinin hoşuna gidebilecek çok oyunculu bir online sanal gerçeklik sosyal platformudur. Platform 2021 yılının Aralık ayında erken erişime açılmıştı. O günden beri oldukça büyük bir kitle kazanan oyun, milyonlarca oyuncusu ile büyük bir fenomen olacağa benziyor. Platform, içeriği ve genel oynanışı olarak bakıldığında platform 2003’te piyasaya çıktı. Second Life internet tabanlı sanal dünyayı andırdığı için oldukça konuşulmuştu. Ancak bu platform VR dünyasına kendini entegre ederek eğlenceyi ikiye katlıyor. Oldukça eğlenceli yapısıyla büyük ilgi toplayan bu oyun senenin ikinci döneminde büyük bir çıkış yakaladı. Sanal gerçeklikle bütünleşerek ün kazanan VRChat, bizlere çok oyunculu bir çevrimiçi oyundan beklenenin fazlasını sunmayı başarıyor.

VRChat Platformunda Neler Var?

VRChat platformunda herkesin 3 boyutlu bir karakteri var ve kendi avatarınızı yaratabiliyorsunuz. Ayrıca Pikachu, Süngerbob ve Şirin Baba gibi avatarlar seçme şansınız da var. Burada etkileşim halinde olduğunuz karakterler dünyanın farklı yerlerinden insanlar olabiliyor. Evet böyle dendiğinde online flört platformu gibi dursa da hayır. Bu oyunda yapabileceklerinizin sınırı yok! Gerçek hayatta yapabildiğiniz şeylerin birçoğunu dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla yapabilirsiniz. Beraber sinemaya gidip videolar, filmler, diziler izleyebilirsiniz. Kendi ortamınızı yaratıp insanlarla birlikte kamp kurabilir, sohbet edebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli Team Deathmatch modları bile var. Platformu sosyal kılan en önemli özellikse mikrofon kullanma zorunluluğu. Bu sayede uygulama sizi sosyalleşmeye teşvik ediyor. İletişim kurmayacaksanız burada ne işiniz var hadi ortamın tadını çıkarın diyor diyebiliriz! Tabii, bu durumda İngilizce konuşmaya çekiniyorsanız bunu biraz aşmanız gerekecek. Hatta VRChat’ te bulunup iletişim kurdukça yabancı diliniz bile gelişebilir.

VRChat Platformu İçin VR Şart mı?

Youtube ve Twitch yayıncıların bu platform hakkında yaptığı video yayınları arttıkça, platformda popülerleşmeye başladı. VRChat, şu an için Oculus Rift veya HTC Vive destekliyor. Oyun, sanal gerçeklik ekipmanlarıyla birlikte sizlere farklı bir deneyim yaşatmakta oldukça kararlı. VR için bu platformu Steam üzerinden buraya tıklayarak ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Ama üzülmeyin! Oyun, her ne kadar sanal gerçeklik üzerine kurulu olsa da sanal gerçeklik ekipmanları olmadan da oynanabiliyor. VR sahibi değilseniz de oyunu gözlüksüz deneyimleyebilirsiniz. Tabii ki, oyun VR platformu için tasarlandığı için VR’sız asıl eğlenceyi kaçırmış olacaksınız. Günümüz şartlarına göre yapılmış olan VRChat, 4 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

 

Daha fazla Teknoloji haberleri için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu