Instagram takipçi satın al
Sağlık

Aids Nedir ve Nasıl Bulaşır?

İnsanoğlu her zaman için ölümcül hastalıklarla karşı karşıya kalmıştır. Aids nedir? Aids nasıl bulaşır? gibi soruların cevapları yazımızda.

istanbul temizlik şirketi

Aids Nedir?

İnsanoğlu her zaman için ölümcül hastalıklarla karşı karşıya kalmıştır. İlk çağlarda yaygın olan vebaya karşılık olarak şuan ki uzay çağımızda Aids öldürücü hastalık olarak bulunmakta. Her bireyin korkulu rüyası olarak bilinen ve birçok ülkede birçok kitleye ulaşan hastalık insan sağlığını tehdit eden en büyük hastalıklardan birisidir. Hastalığın ilk çıkışının neresi olduğu bilinmemektedir. Hastalığın kökeni Afrika olarak bilinse de insan oğlu tam olarak kesin bilgiye sahip değildir. Maymunlardan geçtiği tahmin edilen hastalık ilk olarak İngiltere ve Amerika’da tespit edilmiştir. İlk olarak burada tespit edilmesine rağmen neden Afrikalılar suçlanır bilinmemektedir. Ancak bu dünyanın altın kuralı her zaman günah keçisi olarak bir ülke seçilir ve suçlamalar ona yüklenir.

Tüm dünya genelinde daha çok homoseksüel kişilerde gözüken bu hastalığın %70‘i cinsel yolla, %20‘si kan yoluyla bulaşmakta. %10‘luk kısmı ise tokalaşma yada yaralanmadan geçmekte. Diğer ülkelere nazaran ülkemizde daha az sayıda hastalıklı kişi bulunmakta. Yabancı ülkelerden gelen bu hastalığın en çok uğrak yeri 10 bin kişi ile Amerika’dır.

AIDS Tanısı

Aids Neden Oluşur?

Bir çeşit virüs olan bu hastalık insan vücudunda kolay bir şekilde yaşayabilir. Uzun süre canlı kalabilen bu virüs yapısal olarak hepatit virüsüne benzemektedir. Kan tahlili ile bulaşıp bulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Ancak eğer sizde %20’lik kısma dahi olmak istemiyorsanız hastalığa yakalanmamak için bu tahlili güvenilir bir yerde yaptırın. Kolay bir şekilde başka bireylere bulaşabilen bu virüs oldukça tehlikeli bir halde yayılmaktadır.

Aids Çeşitleri Var mı?

Aids virüsü iki çeşide ayrılır. İnsan vücuduna yerleşen bu virüs bazı insanlarda taşıyıcı görevinde bulunurken bazı kişilerde ise hasar verici yöndedir. Taşıyıcı virüsü taşıyan birey kan tahlillerinde virüse yakalanmaz ancak kan yoluyla veya cinsel yolla başka bir bireye bu hastalığı bulaştırabilir.

Sinsi Hastalık AIDS’in Bilinmeyenleri yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu