Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Dukan Diyeti ve Evreleri

istanbul temizlik şirketi

Hızla kilo kaybına yol açan diyetler son yıllarda kadınların gözdesi oldu. Bunlardan biri de, Fransız doktor Pierre Dukan tarafından geliştirilen Dukan diyeti, protein bazlı bir diyet olup; son zamanların popüler diyetlerinden biridir. Dukan diyetinin popülerliği diyetin ilk evrelerinde hızlı kilo kaybına yol açarak diyet uygulayıcılarını motife etmesidir. Dört evreden oluşan Dukan diyeti, bu evreleri dikkatle uygulamayı gerektirir. Dukan diyetin dört evresi  atak, seyir güçlendirme ve koruma evresidir. 

Atak evresinde saf protein tüketilmesi gerekir. Bu esnada kaliteli proteinlerin tüketilmesi tercih edilir. Atak evresi 10 gün kadar sürer.

Seyir evresi gelindiğinde bir gün protein bir gün sebze ağılıklı beslenilir. Seyir aşaması, istenilen kiloya düşünceye kadar uzatılabilir.

Güçlendirme evresinde verilen kilo azalır. Bu evrede yasaklı ve serbest besinler mevcuttur. Bu evre daha çok beslenmeye takviye amaçlıdır. 

Son evre olan koruma evresine gelindiğinde, diyet uygulayıcı eski alışkanlıklarına geri döner. Ancak; atak evresinde uygulamış olduğu saf protein tüketimini bu evrede haftada bir gün uygulamak durumundadır.  

Diyet uygulayıcı dukan diyetini tamamladıktan sonra yulaf kepeğini ve saf proteini hayatından çıkarmamalıdır. Kilo kontrolü için bu gereklidir. Ve tabi diyet uygulayıcılar hangi diyeti seçerlerse seçsinler doktor kontrolünde kişiye özel diyetler uygulamalıdırlar. Dukan diyeti, tek tip beslenme alışkanlığı içerir. Bu yüzden metabolik rahatsızlığı olanların dukan diyetini yapmaları kesinlikle tavsiye edilmez.

Dukan Diyeti ve Evreleri

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu