Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Uber şoförleri İstanbul’da eylem yaptı

istanbul temizlik şirketi
Uber şoförleri İstanbul'da eylem yaptı

Uber firmasına kayıtlı olan sürücülerin araçlarının bağlanmasının ardından Türkiye’de küçülme kararına giden şirketin üyeleri dün İstanbul’da bir araya gelerek eylemde bulundular. İstanbul Yenikapı’da yapılan eylemlerde en çok dikkat çeken ise “Halk Uber istiyor” sloganları oldu.

Uber Küçülmeye Gidiyor

Ülkemizde taksiciler ile yaşanan kavgalar sırasında birçok Uber şoförü dövülerek veya taciz edilerek işini yapamaz duruma getirilmişti. Ardından gelen araçların bağlatılması kararı da adeta bardağı taşıran son damla oldu. Ülkemizden tamamen çekilecek mi dedikodularına da kısa bir süre önce yaptığı açıklamada “Yolumuza taksilerle devam edeceğiz” sözlerinde bulunmuştu.

Dün gece saat 21.00 sularında bir araya gelerek araçlarının bağlanmasını ve taksicilerden görmüş oldukları tepkiyi hatırlatan Uber şoförleri olayı protesto etti. Olaylarda dikkat çeken bir nokta da protesto yerinden geçen halktan bir kesimin de kendilerine destek vermesi oldu.

Lisanlı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso yapmış olduğu açıklamada “Partnerimiz UBER, Türkiye’de bağlı kalmak kaydıyla XL ürününde çok sağlıklı bir hizmet sunamadığından küçülmeye gidiyor. Şu anda içinde bulunduğumuz durumda araçlarımız çevriliyor, bağlanıyor, sürücü arkadaşlarımız mağdur. Aynı şekilde aracımızı kullanan turistler, müşterilerimiz çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Biz baştan beri söylemimizi tekrarlıyoruz, devletimize güveniyoruz. Bunu bir yasal zemine oturtarak bizim önümüzü açmasını bekliyoruz. Vergi vermediğimiz konusu tamamen bir algı. Partnerimiz UBER de vergisini tam olarak bir yerli şirketmiş gibi veriyor” dedi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu