Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Doğum Sonrasında Göğüs Uçlarında Oluşan Çatlaklıklar

istanbul temizlik şirketi
Doğum Sonrasında Göğüs Uçlarında Oluşan Çatlaklıklar

Hemen hemen doğum yapan her kadının başına gelen bu olay, canınızı çok acıtırken bir yandan da bebeğinizi emzirme çabası içerisinde oluyorsunuz. Mevzu bahis yaralar sütün hemen inmediğinden ve bebeğinizin boş olarak emmesinden kaynaklanır. Özellikle sezaryan doğumda bu daha fazla olmakta süt biraz daha geç inebilmektedir. Bebeğiniz refleks olarak süt olmasa da emer ve bu çatlakların oluşumuna neden olabilir.

Neredeyse tüm annelerin müzdarip olduğu bu acılarla başa çıkmanın kolay ve bebeğiniz içinde sağlıklı olan bir yolunu sizlerle paylaşacağım.

Evet bu çözüm yolunun adı kakao yağı. Kakao yağını size en yakın aktarlardan bulabilirsiniz. Yapmanız gereken şey bu yağı, oluşan yara ve çatlakların üzerine birkaç damla damlatmanız. Özellikle emzirmeden önce damlatmanız oluşacak çatlaklara baştan engel olmanızı sağlayacaktır. Bu yağ bebeğinize de zarar vermemekte tamamen bitkisel olduğu için sağlıklı olduğunu da belirtmek isterim. Maddi olarak sizi hiç üzmemesi de ayrı bir cabası. Yara ve çatlakların en sağlıklı ve kolay çözüm olduğunu tekrar hatırlatıyorum.

Hamileliğinizin 8. Ayından itibaren göğüs uçlarına sürdüğünüzde çatlaklarınızın daha az ya da hiç olmadığını siz de göreceksiniz. Benim başımda da bu sorun var diyorsanız. İlk gitmeniz gereken yer, size en yakın bir aktar olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu