Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerHaberlerListelerSağlıkYaşam

Doğal Öksürük Şurubu’nu Kolaylıkla Evinizde Yapın

istanbul temizlik şirketi

Mevsim değişikliği ile beraber artan grip salgını ve peşi sıra gelen bitmez tükenmez öksürük zaman zaman herkesin başına gelebiliyor. Tabi ki öncelikli olarak doktora gidip tavsiyelerini dinlememiz gerekiyor. Ancak babannelerimizin yaptığı doğal ilaçlarıda görmezden gelemeyiz. Özellikle küçük çocuklara ilaç vermek istemeyen anne babaların kurtarıcısı olan bu doğal tarifler gayet sağlıklı ve doğal evdeki malzemelerden kolayca hazırlayabileceğimiz bu öksürük şuruplarını boş bir şurup şişesi içine koyup ilaç niyetine içebilirsiniz 🙂

PEKMEZLİ ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 5 tatlı kaşığı köy pekmezi. Hazırlanışı ise bütün malzemeyi cam bir kavanozun içerisinde karıştırın. Günlük 3 kaşık tüketmeniz yeterli olacaktır. Diğer bir püf noktasıda karışımı içtikten sonra hemen su içmeyip azıcık boğazın yanmasını beklemek.

Doğal Öksürük Şurubu'nu Kolaylıkla Evinizde Yapın

 

BALLI ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Malzemeler 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı tarçın, 5-6 adet karanfil, 1 limon suyu, 5 tatlı kaşığı doğal bal. Hazırlanışı ise yine tüm malzemeyi can bir kavanozun içerisinde karıştırmak şeklinde. Günde 3-4 kaşık kullanabilirsiniz. Ancak balgamınız varsa bal bunu artırabilir. Ayrıca bu balı karışım sadece öksürük için değil bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için ve dolayısıyla gripten korunmak için birebir. 1 yaşın altındaki bebeklerde bal kullanımı tavsiye edilmediği için bu tarifimiz 1 yaşından küçük bebeklerde kullanılamaz.

Herkese sağlıklı ve öksürüksüz günler diliyoruz…

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu