Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Diyet Programlarında Sıvı Tüketimi

istanbul temizlik şirketi

 Sağlıklı kalmak,fazla kilolardan kurtulmak güzel bir fiziğe sahip olmak herkesin hayalindedir.Diyet programının amacı ise kalori miktarını minimum düzeyde tutarak kilo kaybı sağlamaktır. Kişiler her zaman  diyete yüzde yüz sadık kalamayabilirler. Bu çok olağan bir davranış biçimidir. Kalori kontrolü sağlıyorum derken katı besinler yerine sindirilmesinin kolay olacağı yanılgısıyla nescafe, meyve suyu gibi bir çok içecek tüketilmektedir. Diyet uygulayıcıların, diyet programları esnasında sıvı tüketimi davranışlarını sizin için listeledik. Doğrular ve yanlışlar. Buyurun.

Bol su tüketen davranış profili: Diyet esnasında yapılacak doğru hareketlerin başında bol su tüketimi gelmektedir. Günlük iki litre su tüketmek çok faydalıdır. Su içmeye devam doğru yoldasınız.

Bol meyve sebze suyu tüketen davranış profili: Meyve ve sebze suyu içmek vücuda gerekli vitamin ve mineralleri sağlamak açısından önemlidir. Ancak meyve ve sebze suyu tüketirken düşünülmesi gereken meyve suyunun doğal olup olmaması ve meyve suyunun miktarıdır. Tabii ki sıkma, doğal, katkısız her türlü meyve ve sebzenin suyunu tüketebiliriz. Ancak fazla miktarda tüketir isek, meyve şekeri früktoz ile birlikte vücuda vitaminden çok karbonhidrat depolamış oluruz ki tehlike çanları çalıyor demektir.

Bol bitki çayı tüketen davranış profili: Bitki çayı tüketirken altın kural bitki çayını günde on bardak değil, günde iki ila dört bardak bir ay boyunca düzenli olarak tüketmektir.

Diyet Programlarında Sıvı Tüketimi

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu