Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Dişçilik Tarihinde Bir İlk !

istanbul temizlik şirketi
Dişçilik Tarihinde Bir İlk !

Mumbai’de yaşanan olay dünya dişçilik tarihine geçti. İnsanlar da olayı şaşkınlıkla karşıladı. Maharashtrayan eyaletinin Buldhana bölgesinde yaşayan ,17 yaşındaki Ashik Gavai’nin sağ alt çenesindeki ağrı üzerine ailesiyle birlikte doktora gitmesiyle ortaya çıkan bu durum bir çeşit karmaşık diş tümörü olarak adlandırılan “odontoma” olduğu tanısı koyuldu. Fakat tanı koyulmadan önce durumla aslında ameliyat esnasında karşılaşan doktor şaşkınlık içinde ameliyatı sürdürdü.

Dişçilik Tarihinde Bir İlk !

Sir Jamsetjee Jeejebhoy Hastanesi’ndeki diş hekimlerinden Sunanda Dhivare, gencin sağ alt çenesinde gördükleri büyük şişlik ve apseler nedeniyle test yaptıklarını söyledi ve  ”Ashik’in sağ alt çene bölümündeki öğütücü dişlerin yanında anormal bir büyüme gördük. Bunun üzerinde genci ameliyata aldık” dedi. Dhivare isimli doktor 6 saat süren ameliyata başladıklarında daha önce hiç görmedikleri bir bulgu ile karşılaştıklarını ,gencin sağ alt çenedeki öğütücü dişlerin dibinde “misket boyutunda dişlerle” karşılaştıklarını söyledi. Doktorlar bu çok uzun süren ve bir o kadar da zor ameliyatta Ashik Gavai’nin ağzından 232 küçük diş çıkardı. 

Dişçilik Tarihinde Bir İlk !

Ameliyat sırasında tanısı konulan bu karmaşık diş tümörü kişinin yemekleri öğütmesinde ve yutkunmasında oldukça ciddi zorluklara yol açtığı da söyleniyor.

Dişçilik Tarihinde Bir İlk !

Doktor Dhivare ve operasyona katılan doktorların, dişçilik tarihi açısından önemli gördükleri bu zorlu ameliyat için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmayı düşündükleri söylendi. Kitaba yeni bir rekor geliyor da diyebiliriz.  

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu