Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerSağlık

İştah Kesen Yiyecekler ve Bitkiler Nelerdir?

İştah Kesen Yiyecekler ve Bitkiler Nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm bilgileri detaylı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz.

istanbul temizlik şirketi

Birçok kişi kilo problemi yüzünden sıkıntılar yaşamaktadır. Başlanan ama bir türlü devam edilemeyen diyet programları, değiştirilemeyen yeme alışkanlıkları ve bir türlü iştahı kesemeyip sürekli yemek yeme kilo vermek yerine daha fazla kilo alınmasına neden oluyor. Bunun için iştah kesen yiyecekler yemek gerek.

Kilo problemi olan kişilerin yaşadığı en büyük sorunlardan birisi iştahlarını kesememeleridir. Sofraya oturduklarında tıka basa yemeden sofradan kalkmazlar. Bunun dışında gün içerisinde sürekli olarak bir şeyler yeme ihtiyacı hissederler.

Sürekli aç olmanın, iştahın açık olmasının altında yatan farklı nedenler olabilir. Bu nedenle zayıflamak istiyorsanız eğer öncelikle bir uzmandan yardım almalısınız. Zayıflamak için öncelikle uzman desteği ile hazırlanmış iyi bir diyet listesi oluşturulması gerekir.

Bu liste içerisinde günlük almanız gereken, size enerji verecek besinler mutlaka yer almalıdır. Bunların yanında iştah kesen yiyecekler ve bitkiler öğünleriniz içerisine eklenerek daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz. Zaten iştah kesen yiyecekler ve bitkiler aslında sizi tok tutacak olan ve açlığınız bastıracak olan besinlerdir.

İştahı Kesen Yiyecekler ve Besinler Nelerdir?

İştahı Kesen Yiyecekler ve Besinler Nelerdir?

Yulaf ezmesi: Diyet listeleri içerisinde yer alan yulaf ezmesi iyi bir karbonhidrat kaynağıdır. Vücuda alınan yulaf ezmesi yavaş yavaş sindirildiği için uzun süre tokluk hissi vererek iştahın kapanmasını sağlar. Yulafın glisemik indeksi düşüktür.

Öğünlerde tüketeceğiniz yulaf ezmesi sizi diğer öğüne kadar tok tutacaktır. Yulaf vücutta iştahı kesici hormon salınımını da tetikler.

Elma:

En çok sevilen ve en çok tüketilen meyvelerden olan elma diyet listelerinin baş meyvelerindendir. Elma içerisinde bulunan pektin ve lif iştahı keserek uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Özellikle öğün aralarında tüketilen elma iştahı kesip uzun süre tok kalmaya yardımcı oluyor.

Yeşil çay: Uzmanlar tarafından tüketimi en çok önerilen çaylardan birisi yeşil çaydır. Diyet listeleri içerisine eklenen yeşil çay kilo vermeye yardımcı olduğu gibi uzun süre tokluk hissi vermesiyle de kişinin açlık hissini bastırıp iştahını keser.

Ahududu yaprağı çayı:

Ahududu yaprağı ile hazırlanan çay metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar ve iştahı kesmeye yardımcı olur. Bunun yanında idrar söktürücü özelliği de bulunmaktadır. Ahududu yaprağı çayı kişiye enerjide verir. Bu nedenle yatmadan önce içilmemelidir.

Tarçın:

Kan şekerini dengelemeye yardımcı olan tarçın diyet listelerinde mutlaka yer almaktadır. Kişiye uzun süre tokluk hissi veren tarçın iştahın kesilmesine de yardımcı olacaktır. Tarçını bitki çaylarının içerisinde kullanabileceğiniz gibi içtiğiniz su içerisine bir tane çubuk tarçın ekleyerek de gün boyunca tüketebilirsiniz.

Çilek:

Çilek kokusu ve görüntüsü ile iştahınızı açsa da içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ile tok kalmaya yardımcı olur. İyi bir C vitamini kaynağı ve lif bakımından zengin olan çilek içerisinde ayrıca; potasyum, kalsiyum ve magnezyum bulunmaktadır.

Yoğurt içerisine ekleyerek ara öğünlerde tüketeceğiniz çilek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Kan şekerini dengeleyerek iştahın bastırılmasını sağlar.

Yoğurt:

İyi bir protein kaynağı olan yoğurt iştahı keserek uzun süre tok kalınmasını sağlar. Ayrıca vücudun kalsiyum ihtiyacını da karşılar. Yoğurt dışında protein içeriği olan süt ve yumurtada iştahı kesmeye yardımcı olacaktır.

Yumurta:

Kahvaltıların vazgeçilmez besini olan yumurta kişiyi uzun süre tok tutarak açlık hissini bastırmaya yardımcı olur. Protein bakımından zengin olan yumurta vücudun protein ihtiyacını karşılarken sabahları tüketilerek gün boyunca tok kalınabilir.

Turunçgiller:

Portakal, greyfurt ve mandalina içerisinde bulunan lif sayesinde iştahı kesmeye yardımcı olur. Portakal ağacının yapraklar ile hazırlanan çay iştahı kesmekte oldukça etkilidir.

Zeytin yağı:

Doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı uzmanlar tarafından mutlaka önerilen gıdalar arasında yerini alır. Zeytin yağı günlük beslenme listelerine eklenerek iştahı kapatma özelliğinden faydalanılabilir. Yemekler ve salatalar içerisinde kullanılabileceği gibi tek başına da zeytin yağı tüketilebilir.

Salata:

Özelikle yeşil yapraklı sebzelerden hazırlanmış olan salata diyet listelerinin olmazsa olmaz yiyecekleri arasında yerini alır. Yeşil yapraklı sebzeler içerisinde bol miktarda lif bulunur. Ayrıca kalori miktarları da oldukça düşüktür. Bu sayede de yeşil yapraklı sebzeler ile hazırlanmış olan salatalar uzun süre tok kalınmasını sağlayarak iştahı keser.

Çorba:

Öğünlerde tüketilecek olan çorbalar mideye basınç yaparak tok kalınmasını sağlar. Uzun süre tokluk hissi vererek iştahınızı keser. Yemeklerden önce bir kâse çorba içerek daha fazla yemek yeme isteğinizi bastırabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu