Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Cumhurbaşkanı, Varlık Fonu Başkanı oldu

istanbul temizlik şirketi
Cumhurbaşkanı, Varlık Fonu Başkanı oldu

Varlık Fonu’nun yapısında değişikliğe gidilen Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu Başkanı olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Varlık Fonu Başkanvekilliğine getirildi.

Resmi Gazete’de ‘Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ başlığı ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Varlık Fonu’nun yapısında değişikliğe gidildi.

3 maddelik değişik şöyle:

Madde 1: Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Yapısına ve İşleyişine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kararın 13’üncü maddesinin ikinci fırkası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanıdır. Yönetim kurulu üyelerinden birisi Cumhurbaşkanınca başkan vekili olarak görevlendirilebilir. Yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde aranan şartları taşır”

Madde 2: Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3: Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Cumhurbaşkanı, Varlık Fonu Başkanı oldu

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu