Instagram takipçi satın al
Yaşam - insanSağlık

Psikolojik Ağrıların Sebeplerini Anlatan Harika 9 Karikatür

Psikolog ile vücut ağrılarının en alakası var derseniz Susan Babel durumun tamamen psikolojik olduğunu ve bu yüzden bu ağrılara tedavi bulunamadığını anlatmaktadır.

istanbul temizlik şirketi

Psikolog Dr. Susan Babel, insan vücudundaki bölgesel ağrıları, ilginç bir teoriyle ortaya koyuyor. Sadece fiziksel etkenlerin değil psikolojik etkenlerin de bölgesel ağrılara sebep olabileceğine inanıyorsanız bu tavsiyeler tam size göre diyebiliriz.

İşte Susan Babel’in ilginç tasarımları… Sürekli olarak vücudunuzun çeşitli yerleri ağrıyor ve siz ne kadar doktora giderseniz gidin bu ağrılara çözüm bulunamıyorsa tam size göre bir konu. Genel olarak bağ ve bel ağrısı en çok görüler ağrılardır bu ağrıların bazen ne ilaçla nede başka tedavilerle geçmediğini görüyoruz tam burada Psikolog Dr. Susan Babel devreye giriyor.

Psikolog ile vücut ağrılarının en alakası var derseniz Susan Babel durumun tamamen psikolojik olduğunu ve bu yüzden bu ağrılara tedavi bulunamadığını anlatmaktadır. Bu anlatımlarını herkes rahatlıkla anlayabilsin diye çok sempatik çizimlere dökmüştür. Baş, bel, omuz, el, ayak, ayak bileği ve hatta dirsek ağrılarının bile tamamen psikolojik olduğunu anlatan doktor bunların çözümlerinin aslında çok basit olduğunu, kendinizin bir kaç dakikada bu ağrılardan kurtulabileceğini söylemektedir.

Tabi bu yazımızdan bütün ağrıların sebebi psikolojiktir gibi bir sonuç çıkartmayın siz yine de önce doktorunuza gidin sonuç bulunamazsa, ağrıların sebebi belli değilse bu fotoğraflarda yer alan bilgileri uygulayabilirsiniz.

1. Baş ağrısı nedeni ve çözümü

Baş ağrısı nedeni ve çözümü

Başınız ağrıdığında bunu hemen başımın içinde neler oluyor diye yorumlamayın. Her Türk insanında klasik olarak stresten dolayı bir baş ağrısı vardır. Başınız ağrıdığında ne yapıyorsanız bırakın kendinize kısa bir zaman ayırarak kötü duygulardan arındığınızda ağrılarınızdan da arındığınızı göreceksiniz.

2. Boyun ağrısı nedeni ve çözümü

Boyun ağrısı nedeni ve çözümü

Durduk yere boynunuz ağrımaya başlarsa bunun sebebi illa cereyanda kaldığınız anlamına gelmez. Bazen içinizde biriktirdiğiniz küslük ve kırgınlıkların ağırlığını boynunuza biner ve boynunuzda bir ağrı hissetmenize sebep olabilir. Boyun ağrısı tedavisi ise çok basit sizi seven birine gidin ona içinizi dökün.

3. Omuz ağrısı nedeni ve çözümü

Omuz ağrısı nedeni ve çözümü

Omuz ağrıları aile büyüklerinin omuzlarında taşıdıkları büyük sorumluluklar ve kişilerin sorunlarını içine atmasından dolayı olmaktadır. Sorunlarını paylaşmayan insanlar artık bu ağırlığı kaldıramayacak hale geldiklerinde omuzlarında büyük bir yük hissetmeye başlarlar. Bu yükü başkalarıyla paylaştığınızda ağrılarınızın azaldığını hissedeceksiniz.

4. Sırt ağrısı nedeni ve çözümü

Sırt ağrısı nedeni ve çözümü

Psikolojik sırt ağrılarının sebeplerinin başında yaptığınız şeylerden dolayı kimsenin sizi takdir etmemesi veya sevginizi kimseye gösteremediğiniz içindir. Sırt ağrısı tedavisi için kalbinizi başkalarına açmanız yeterli olacaktır.

5. Bel ağrısı nedeni ve çözümü

Bel ağrısı nedeni ve çözümü

Para takıntısı ve sürekli kaybetme korkusuyla yaşayan insanlarda bel ağrısı sık görülmektedir. Bu korkularından kurtulup her şeyi akışına bırakırsanız bu ağrılarınızın da azaldığını hatta bittiğini göreceksiniz.

6. Dirsek ağrısı nedeni ve çözümü

Dirsek ağrısı nedeni ve çözümü

Her insanın dirsekleri ağrımaz bu ağrı eğer dirseğinizin üzerine düşmediyseniz  büyük ihtimalle çok inatçı olduğunuz içindir. İnadı bırakıp biraz sakinleşirseniz hiç bir ağrınız kalmayacaktır.

7. El ağrısı nedeni ve çözümü

El ağrısı nedeni ve çözümü

El ağrıları ise duygusal insanların başına gelen ağrılardır. Eli ağrıyan insanlar yalnızlık korkusuna kapıldıklarında bu ağrıları hissetmeye başlarlar. Bu korkularınızdan ve el ağrılarınızdan kurtulmak için sosyalleşmeniz yeterli olacaktır.

8. Ayak bileği ağrısı nedeni ve çözümü

Ayak bileği ağrısı nedeni ve çözümü

Ayak bileği ağrısı yaşayanların ayaklarında tıbbi bir sorun yoksa büyük ihtimalle hayallerinizi bayağıdır erteliyorsunuz. Her şeyi bırakın ve hayallerinizin peşinden koşmaya başlayın ne kadar koşarsanız ağrılarınız o kadar azalacaktır. Ayak bileği ağrısı tedavisi hiç bu kadar güzel ve eğlenceli olmamıştır.

9. Ayak ağrısı nedeni ve çözümü

Ayak ağrısı nedeni ve çözümü

Ayak ağrısının sebebi ise umutsuzluktan kaynaklanmaktadır. Umutsuz insanlar bir şeyleri hayata geçirmekte de isteksiz davranmaktadırlar. Bu isteksizlik ve umutsuzluk bir araya gelince ortaya çekilmez ağrılar çıkmaktadır. Hayatınızı sever ve mutlulukla dolarsanız bu ayak ağrıları tedavisini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu