Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Çin’in X-Ray Uydusu Galaksiyi Gözetliyor

istanbul temizlik şirketi
Çin’in X-Ray Uydusu Galaksiyi Gözetliyor

Lansman LC43 Fırlatma Kompleksinin 603 Launch Pad’inden 03: 00 UTC’de gerçekleşti. Yeni yörüngede çalışan teleskop, pulsarları ve enerji kaynaklarının gizemini çözmeye yardımcı olabilecek diğer nesneleri izlemek için kullanılacak. HXMT‘nin lansman kütlesi 2,800 kg’dır ve boyutları 2,0 x 2,0 x 2,0’dır.

Sabit x-ışını tarama:

Önceki X-ray astronomi uyduları ile karşılaştırıldığında, HXMT, daha geniş bir algılama alanı, daha geniş enerji aralığı ve daha geniş görüş alanına sahiptir. Bu, kara deliklerin ve nötron yıldızlarının parlak X-ışınları yayan gözleminde avantajlar sağlıyor ve galaksiyi daha verimli tarayabilir.

HXMT’nin ana bilimsel hedefleri yeni geçici kaynaklar bulmak, bilinen değişken kaynakları izlemek ve güçlü yer çekimi veya manyetik alanlardaki dinamik ve emisyon mekanizmasını incelemek için X-ışını ikililerini gözlemlemek için galaktik düzlemi taramaktır.

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’ndeki teorik bir astrofizikçi olan Andrew Fabian, Çin’in uzay bilim programının bu son başarısı “astronomi üzerine araştırma yapan topluluklar tarafından tarafından kesinlikle memnuniyetle karşılandı” diyor. Fabian, HXMT gökyüzü araştırmasının, ortaya çıkan geçici x-ışınları kaynaklarını yakalamak için özellikle değerli olduğunu kanıtlayacağını, muazzam bir parlaklığa ulaştığını ve daha sonra hızla yok olduğunu tespit edecektir. Çin’in bu adımı, uzay serüveninde büyük bir çığır açacağa benziyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu