Instagram takipçi satın al
SağlıkFaydalı BilgilerListeler

Kas Ağrılarına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Kas ağrılarının bir çok farklı sebebi vardır, ilaçla çözüm olduğu gibi kas ağrılarına iyi gelen bitkiler de vardır. Bu yazımızda bu bitkilerden detaylı olarak bahsediyoruz.

istanbul temizlik şirketi

Hemen hemen herkesin günlük hayatta en çok yaşadığı rahatsızlıklardan birisi kas ağrılarıdır. Kas ağrıları yanlış hareket yapma, fazla efor sarf etme, yanlış egzersizler ve hatta stres gibi birçok faktöre bağlı olarak oluşabilmektedir. Kas ağrılarına iyi gelen bitkiler ise bu konuda en büyük yardımcılardır.

Kas ağrısı, kaslarda gerilme, tutulma, sertlik gibi farklı şekillerde kendini gösterebilir. Günlük yaşamda sık sık karşılaşılan kas ağrılarını geçirmek için ilaç kullanmak yerine doğal yollardan tedavi olmayı tercih edebilirsiniz. Özellikle ağrı kesici özelliği olan, C vitamini içeren ve antioksidan özelliği bulunan bitkiler sizlere kas ağrılarını geçirmek konusunda yardımcı olabilir.

Kas ağrılarına iyi gelen bitkiler ile ilgili sizlere detaylı bilgi vermeden önce bir konuda sizi uyaralım. Kas ağrınız uzun süredir devam ediyor ve sizi ciddi anlamda rahatsız ediyor ise o zaman bir uzmana başvurmalısınız. Kas ağrısının nedenini öğrenip buna göre tedavi uygulaması yapılması daha doğru olacaktır.

Kas Ağrılarına İyi Gelen Bitkiler Hangileri

Kas Ağrılarına İyi Gelen Bitkiler Hangileri

C vitamini bakımından zengin olan bitkiler ve meyveler: Kas ağrılarını tedavi etmek için içerisinde C vitamini olan ve flavonoidler bakımından zengin olan besinleri tüketebilirsiniz. Turunçgiller başta olmak üzere, yaban mersini, alıç, mürdüm eriği, brokoli ve biber C vitamini bakımından zengin besinlerdir. Bu besinleri taze olarak tüketebileceğiniz gibi yemekler içerisinde, çay olarak ve meyve suyu olarak tüketebilirsiniz. Düzenli olarak bu besinleri tüketmek için beslenme listenize ekleyin ve kas ağrılarınızdan kısa sürede kurtulun.

Zencefil: Kas ağrılarını ve romatizma ağrılarını geçirmek için zencefil kullanılabilir. Zencefil yan etkisi en az olan besinlerden birisidir. Bu sayede güvenle kullanabilirsiniz.

Acı kırmızı biber: Acı biberin vücudu ısıtıcı etkisi vardır. Bu sayede tüketilen acı kırmızı biber ile vücut ısısı artarak kas ağrıları hafifler. Kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olan acı kırmızı biber kasların dinlenmesine de yardımcı olur. Acı kırmızı bibere rengini veren kapsaisin maddesi kas ve eklem iltihabını gidermekte oldukça etkilidir. Acı kırmızı biberi yemekler içerisinde düzenli olarak tüketerek faydalarından yararlanabileceğiniz gibi acı kırmızı biberi kakao yağı ile karıştırıp bu şekilde ağrılı bölgelere masaj yapabilirsiniz.

Acı kırmızı biber ciltte kızarıklık ve kaşıntı yapabilir. Bu nedenle özellikle hassas cilt yapısına sahip olanlar bu karışımı ciltlerinde küçük bölgede uygulayarak herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etikten sonra kullanmalıdır.

Zerdeçal: Zerdeçal içerisinde bulunan kurkumin maddesi kanı inceltirken vücuttaki iltihabında azaltılmasında yardımcı olur. Bu sayede kas ağrılarını dindirmeye yardımcı olur. Ayrıca kireçlenme belirtilerini de ortadan kaldırmakta oldukça etkilidir. Yalnız zerdeçal kanı incelttiği için kan inceltici ilaç kullananlar zerdeçal kullanımına dikkat etmelidir. Zerdeçalı kas ağrılarını geçirmek için yemekler içerinse ekleyerek kullanabileceğiniz gibi, çay olarak veya doğrudan tüketebilirsiniz.

Susam: Susam mutfaklardan eksik edilmeyen bir besindir. Susam kas ağrıları için oldukça faydalı olan kasılmaları azaltmaya yarayan bir besindir. Susamı yiyebileceğiniz gibi susam yağı ile kaslara masaj yaparak ağrıların geçirilmesine yardımcı olunabilir.

Okaliptüs: Okaliptüs yağı kas ağrılarını hafifletmek için kullanılabilecek en doğal yağlardan birisidir. Ağrılı bölgeye okaliptüs yağı ile masaj yaparak kısa sürede ağrının geçmesini sağlayabilirsiniz.

Anason: İyi bir ağrı kesici özelliği olan anason kas ağrılarını geçirmek içinde sıklıkla kullanılmaktadır. Anason tohumları ile hazırlanan macunu ağrılı bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak anason çayı tüketimi de ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Kas ağrılarına iyi gelen bitkisel çaylar

Kas ağrılarına iyi gelen bitkisel çaylar

Ihlamur: Kış aylarının en çok kullanılan bitkilerinden birisi olan ıhlamur kas ağrıları için de oldukça etkilidir. Özellikle kas kasılmalarını geçirmek için ıhlamur ile yapılan çay tüketilebilir.

Papatya: Papatya yağı kas ağrılarını geçirmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Kas spazmlarını gidermek için papatya yağını masaj yaparak kullanabilirsiniz. Bunun yanında papatya çayı da kas ağrılarının hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Nane: Nanenin ağrı kesici özelliğini hepimiz bilmekteyiz. Her daim sıklıkla kullanılan nane kas ağrılarını geçirmede de oldukça etkilidir. Nane çayını kas ağrıları için kullanabileceğiniz gibi nane yağını da ağrı kesici olarak kullanabilirsiniz.

Biberiye: Biberiyenin kas spazmlarını giderici etkisi vardır. Biberiyeyi yemekler içerisinde kullanabileceğiniz gibi çay olarak da tüketebilirsiniz.

Bunlar dışında kas ağrılarını geçirmek için; ısırgan otu, takke otu, çoban püskülü ve Oregon üzümü çay yapılarak tüketilebilir. Lavanta yağı da kas ağrılarını geçirmek için kullanılabilecek yağlardan birsidir. Hoş bir kokusu olan lavantanın yağı kasların gerginliğini alıp gevşeyip rahatlamasını sağlar.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu