Instagram takipçi satın al
Hayvanlar AlemiListeler

Köpekleri Depresyona Sokan 6 Neden

Köpeklerin depresyona girmelerindeki en büyük neden çevresel faktörlerdir. Bu çevresel faktörler köpeklerin duygusal yönlerinden etkilemektedir.

istanbul temizlik şirketi

Köpeklerde insanlar gibi depresyona girebilirler. Köpekleri depresyona sokacak bazı durumlar olabilir. Bu durumlar yaşadı ortam içinde sahiplerinin yaşadığı psikolojik durumlardan kaynaklı olabilir yada  çevresinde olan bir takım olay onların bu durumu yaşamasını sağlamış etmiş olabilir. Şimdi size köpeklerin depresyona sokan 6 nedeni aşağıda size açıklayacağım.

Köpeklerde Depresyon Nedenleri

Şimdi size köpekleri psikolojik duruma iten 6 nedeni  açıklayacağım.

İlgisizlik

Köpekler sahipleriyle oynamayı zaman geçirmeyi onların sevgilerini hissetmek isterler. Çünkü köpekler sosyal canlılardır. İlgisiz kaldıkları zaman psikolojik çöküntüye uğrarlar.

Bu durumda onların depresyona girmesine neden olur. Eğer sizinde köpeğinizle geçireceğiniz zamanınız az ise onların sevdiği oyuncaklarını siz yokken onlara bırakın oyuncaklarla zaman geçirsinler.

Az Egzersiz Yapması

Köpeklerin egzersiz yapmasın onların ruhsal ve fiziksel açıdan olumlu etkiler. Köpekler enerjilerini atmak için her gün düzenli olarak dışarıya yürüyüşe ve egzersiz yapmaya çıkartılmalı ayrıca sahipleriyle vakit geçirmeleri onları olumlu yönde etkiler.

Eğer yapılması gerekeni yapmaz iseniz onların psikolojik olarak depresyona girmelerine neden olabilirsiniz.

Köpeklerde Depresyon Nedenleri

Çevresinde Sevdiği Birinin Ölmesi

Köpekler oldukça dost canlısı hayvanlardır. Sevdiği birinin ölümü onları derinden etkiler. Depresyona girmesine neden olur.

Böyle durumlarda köpeğinizin yanında olduğunu ona hissettirin sevginizi hissettiği zaman bu durumu daha çabuk atlatacaktır.

Sahibinin Depresyona Girmesi

Köpekler sahiplerinin ruhsal değişimini fark eden canlılardır. Sahibi ne kadar da belli etmemeye çalışsa da köpekler bu durumu fark edip. Sahibinin durumuna ayak uydurup onlarda depresyona girerler.

Köpeği Cezalandırma Veya Kötü Davranma

Köpeklerinize eğitim verirken onların yanlış yaptığı bir davranışta onları küstürecek bir şekilde cezalandırırsanız eğitimi gerilemiş aynı zamanda depresyona girmelerine zemin hazırlamış olursunuz. Köpekler stres ve korku altında depresyona girebilirler. Eğimlerin daha verimli olması için olumlu davranışlar önemlidir.

Köpeklerin Hastalanması

Köpekler sağlık nedeniyle depresyona girebilirler. Köpeğiniz bir çok sağlık sorunu yaşıyor ise köpeğinize destek olun yanında olduğunuzu onlara hissettirin. Eğer sorun sizinle çözülecek gibi değilse bir veterinerden yardım alın.

Sizde yukarıda belirttiğim konuları dikkate alarak köpeğinizle ilgilenirseniz onların depresyona girmelerinde hiç bir neden kalmayacaktır. Daha sağlıklı iletişimler kurup sadık dostunuzla sorunsuz yaşayabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu