Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

CHP’nin Anayasa Mahkemesi Başvurusunda Karar Çıktı

istanbul temizlik şirketi

Anayasa Mahkemesi aldığı kararla CHP’nin özel harekat polislerinin KPSS olmadan göreve alınmasının iptaliyle ilgili yaptığı başvuru reddetti.

2016 yılında AK Parti tarafından yapılan düzenleme ise özel hareket polisi olarak görev alacak kişilerin 28 yaşında gün almamış olmalı, en az lise veya dengi okuldan mezun olması gerekiyordu. Bu kişiler KPSS sınav koşulu olmaksızın fiziksel yeterlilik sınavını ve mülakatı geçmeleri halinde özel hareket polisi olarak görev yapabiliyorlar. Bu düzenlemenin iptal edilmesini isteyen CHP konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu yapmıştı.

Başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi, başvuru ile ilgili kararını verdi ve düzenlemenin iptali isteğini reddettiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi özel harekat polislerinin KPSS olmadan alımı ile alakalı CHP’nin başvurusu konusunda kararı

KARARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Anayasa Mahkemesinin başvuruyu reddetme kararı  gerekçesinde, “kanun koyucunun kamu faydası anlayışının isabetli olup olmadığı değil, incelenen kuralın kamu faydası haricinde belli bireylerin veya grupların çıkarları gözetilerek kanunlaştırılmış olup olmadığı incelenebilir.” ifadesi yer aldı.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu