Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

CHP ve İYİ Parti’den YSK’ya iptal başvurusu!

istanbul temizlik şirketi
CHP ve İYİ Parti'den YSK'ya iptal başvurusu!

CHP, İstanbul’un tamamında seçimlerin yenilenmesi talepli tam yasasızlık müracaatını YSK’ya yaptı.

Müracaat dilekçesinde, sandık heyetlerinin oluşumunda usulsüzlük tespiti sebebiyle İstanbul’un 39 ilçesinin tamamında seçimlerin iptali istendi.

Ayrıca CHP,  24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de iptalini istedi.

Müracaatı gerçekleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek oldu. 

Erkek, “24 Haziran’da da Türkiye genelinde on binlerce kamu görevlisi olmayan kişi sandıklarda görev yaptı. 24 Haziran’da gerçekleşen seçimi de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle başvurduk. Tam kanunsuzlukta süre şartı aranmaz. YSK’nın kendi iptal kararıyla, 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın daha önce yaşanmış kararlarına dikkat çeken CHP Başkan Yardımcısı, “YSK önceki tüm kararlarında şunu söylüyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümkün kılmaz. Sandık kurullarının teşkilinde sorun varsa beni ilgilendirmez diyordu. Önceki tüm kararlarda iradesini seçmenin iradesinden yana koydu. ” dedi.  Sandıklarda görev alan kişilerin çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir kanıtın, AK Parti’nin itiraz dilekçesinde bile belirtilmediğini söyledi.

 Muharrem Erkek, konuşmasına şöyle devam etti;

“Sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal ediyorsanız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız” 

“İstanbul’da görev yapan sandık kurulu başkan ve üyelerini Sayın İmamoğlu mu belirledi? Siz seçmenin iradesini nasıl yok sayarsınız? ‘Ben sandık başında iş ve işlemlerinde usulsüzlük olmasa dahi seçmenin iradesine müdahale ederim’ diyorsanız 24 Haziran’a da müdahale etmelisiniz.”

İYİ Parti’de YSK’ya verdiği dilekçede “tam kanunsuzluk” gerekçesi sunarak 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin iptal edilmesini istedi.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu