Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Aspir Yağının Faydaları Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi

Aspir yağı, aspir bitkisinden elde edilen ve faydaları neredeyse saymakla bitmeyen bir yağdır. Bilhassa kadınlar kilo verme ile bronzlaştırma etkisi olan aspir yağına yoğun ilgi gösteriyorlar. Peki aspir yağı nedir ve aspir yağı faydaları nelerdir? Yazımızın devamında bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Aspir Yağı Nedir?

Aspir yağı, aspir bitkisinden elde edilmektedir. Aspir, papatyagiller sınıfından olan ve boyu 50 ila 120 cm arasında değişebilen bir bitkidir. Dişli ve dikenli bir gövdeye sahip olan aspirden üretilen aspir yağının ve aspir çayının birçok faydası bulunmaktadır.

Aspir Yağı Faydaları

Aspir Yağı Faydaları

Aspir yağı içeriğinde bol miktarda E vitamini bulundurduğundan zengin bir kaynaktır. Aspir yağı faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirmesini, üst solunum yollarına ile kalp sağlığına iyi gelmesini sayabiliriz. Ayrıca depresyon ve stres gibi ruh sağlığı sorunlarına karşı da oldukça etkilidir. Omega-6 yağ asitleri sayesinde kan şekerini dengede tutan aspir yağı aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Sindirim sistemini destekleyen aspir yağı, saç ve cilt sağlığına da iyi gelmektedir.

Aspir Yağının Zararları

Aspir yağının zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz: geğirme, bulantı, kusma, ishal, pıhtılaşmasını engelleme. Bunların yanı sırı uterus kasılmalarına yo açabileceği için hamile kadınlar tarafından tüketilmemesi gerekmektedir. Ayrıca kan basıncını daha kötü hale getirme ihtimali olduğundan hipotansiyonu olan kişilere de tavsiye edilmemektedir.

Aspir Yağı Fiyatı

Aspir yağını likit veya kapsül şeklinde satın almak mümkündür. Aspir yağı fiyatı likit olanlarda 20-35 TL arasında, kapsüllerde ise 30-70 TL arasında değişmektedir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu