Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Bir Bardak İçtiğinizde Bile Vücudunuzda ki Değişiklikler Şaşırtacak

istanbul temizlik şirketi
Bir Bardak İçtiğinizde Bile Vücudunuzda ki Değişiklikler Şaşırtacak

Sindirim sistemimiz için dolaşım sistemimiz için çok faydalı olan kereviz sebzesinin sapları dahi yararları oldukça fazla. Özellikle kilo vermek isteyenlerin tüketmesi diyetlerine destek olacağı gibi kerevizin gözlerden tutunda tüm vücudumuz için faydaları çok fazla, içeriğindeki A,C,K vitaminleri potasyım ve folik asit ise bunun ıspatı.  

Kereviz suyu hastalığa neden olan patojenleri vücudumuzdan uzaklaştırır ve özellikle enfeksiyonun önüne geçer. 

Bir Bardak İçtiğinizde Bile Vücudunuzda ki Değişiklikler Şaşırtacak

Bağırsak ve karaciğer dostu olan bu şahane içecek, sindirim sistemini düzene sokar. Kereviz suyu düzenli tüketildiğinde içeriğindeki sodyum sayesinde toksinleri atar ve karaciğeri temizler ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. 

Ayrıca kerevizdeki enzimler, midedeki hidroklorik asidi yükseltmek için savaşır ve midemizdeki yiyecekler fermente olmadan kolayca sindirilir. Kalsiyum ve silisyum bakımından zengin olan kereviz kemiklerin yenilenmesinde ve güçlenmesinde önemli bir yardımcıdır. Vücudun temel mineral seviyesini dengede tutar. Böylelikle kalp hastalığı riskini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Peki bu kadar faydalı olan Kereviz suyu nasıl hazırlanır?

Malzemeler:
6 adet kerevizin sapı
2 adet limon
6 su bardağı su
Bir avuç maydanoz

Hazırlanışı:
Kereviz saplarını güzelce temizledikten sonra dilimleyin, 2 adet Limonun suyunu, kereviz saplarını, maydanozu ve suyu blender’dan geçirin. Homojen bir karışım elde edene kadar malzemeleri karıştırmaya devam edin.

Hazırladıktan sonra açken tüketebilirsiniz.

Bir Bardak İçtiğinizde Bile Vücudunuzda ki Değişiklikler Şaşırtacak

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu