Instagram takipçi satın al
Haberler

Kerç Boğazı’nda İki Gemi Yandı 4 Türk Hayatını Kaybetti 4 Türk Kayıp

istanbul temizlik şirketi
Kerç Boğazı'nda İki Gemi Yandı 4 Türk Hayatını Kaybetti 4 Türk Kayıp

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 21 Ocak 2019 tarihinde Kerç boğazı yakınlarında Tanzanya bayraklı “Maestro” ve “Candy” adındaki iki gemi arasında yapılan yakıt transferi sırasında çıkan yangın neticesinde gemi mürettebatında yer alan personelden hayatını kaybedenler olduğu belirtildi.

Kazanın yaşandığı ilk andan itibaren olayın bakanlık tarafından takip ediliği olay sırasında, ilk belirlemelere göre iki gemide çalışan toplam 16 Türk mürettabattan sekiz kişinin kurtarıldığı ve dör kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca “Kayıp olan  dört vatandaşımız için ise arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” diye belirtildi.

Yapılan resmi açıklamanın devamında “Bu elim kazada vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan  rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Diğer  taraftan, müteveffaların cenazelerinin en kısa sürede ülkemize getirilmesi için  gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.” ifadeleri yazıyordu.

İki gemi arasında yapılan yakıt transferi sırasında çıkan yangında toplam 14 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi ise kurtarılmıştı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu