Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Bilgisayarların Hızını 10.000 Kat Arttırmak Mümkün mü?

istanbul temizlik şirketi
Bilgisayarların Hızını 10.000 Kat Arttırmak Mümkün mü?

(Kanadalı şirket D-Wave Systems, kuantum tavlama (quantum annealing) adı verilen özel bir teknoloji kullanarak bir süre kuantum bilgisayarı dediği makineleri satıyor. Bu yıl da yeni olan şey Google, IBM, Intel ve Microsoft’un diğer şirketlerden farklı olarak bu tür araştırmalar için fazla miktarda kaynak ayırmaları dır. Kuantum bilgisayarların gerçekte var olması  için gerekli olan çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi için mikro elektronik, karmaşık devreler ve kontrol yazılımı üzerine yoğunlaştılar.

Bilgisayarların Hızını 10.000 Kat Arttırmak Mümkün mü?

Microsoft tarafından yeni görevlendirilen profesör Leo Kouwenhoven liderliğindeki Delft’da ki proje, kuantum bilgisayarların oluşturulmasında en uzun süredir var olan engellerden birinin üstesinden gelmeyi hedefliyor: kuantum bilgilerinin temel birimleri olan kubitlerin son derece hassas olduğu gerçeği ve Gürültü sebebiyle oluşan hata. Kübitlerin kullanışlı olması için hem kuantum üst üste binme (eş zamanlı olarak iki fiziksel halde olmak gibi bir özellik) hem de dolanma (çiftlerin küblerinin çiftlerinin birbirine bağlandığı bir fenomen) elde etmelidir. Bu hassas koşullar, titreşimler veya dalgalanan elektrik alanlar gibi en ufak bir rahatsızlıkla kolayca bozulabilir.

Şu an belki kesin sonuç alınması zor bir çalışma ama gelecek senelerde kesinlikle baya bir yol kat edilecektir.  Eğer bu başarılırsa bilgisayarlar şimdikinden 10000 kat daha hızlı olacak.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu