Instagram takipçi satın al
Haberler

Venezuela’da elektrikler karneyle verilecek

istanbul temizlik şirketi
Venezuela'da elektrikler karneyle verilecek

Son dönemde büyük krizlerle sarsılan Venezuela’da halkı üzebilecek yeni bir karar daha alındı. Başkan Maduro’nun yapmış olduğu açıklamaya göre bundan sonra ülke genelinde elektrikler karne ile verilecek. Kararın ne zamana kadar süreceği hakkında henüz net bir bilgi olmasa da en az 1 ay bu şekilde idare edilmesi bekleniyor.

Elektrik Kesintileri Yüzünden Karar Alındı

Ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle daha kontrollü ilerlenebilmesi için böyle bir karar alındığı biliniyor. Kesintiler sebebiyle su gönderimi ve iletişim hatlarının kullanılmasında büyük problemler yaşanıyordu. Alınan kararla birlikte bu olayların kontrol altına alınması bekleniyor. 

Kesintilerin Arkasında ABD Olduğu Söyleniyor

Pazar günü Venezuela devlet televizyonunda konuşma yapan başkan Maduro, elektrik kesintilerinin arkasında bir süredir tartışmalar yaşadığı Amerika Birleşik Devletlerinin olduğunu belirtiyor. 

Ülke içerisinde yaşayan halk ise kartla ödeme yapamamaktan ve özellikle suya erişim zorluğu yaşamaktan şikayetçi. Bazı kesimler balkonlarından tencere ve tava sesleriyle tepkisini ortaya koyarken bazı kesimler de muhalefeti lideri Guaido’nun çağrısı üzerine sokağa dökülmüş durumda. Çeşitli pankartlar açarak başkan Maduro’ya tepkilerini gösteren halk, gösterilerin şiddetini giderek arttırıyor. Gösterilerde sokakları trafiğe kapatan ve çöpleri ateşe veren kalabalığa müdahalede bulunanlar ise Maduro destekçileri oldu. Motosikletlerle olay yerine giden Maduro destekçisi kalabalık kişileri yatıştırmak için çaba gösterdi.

 Ülkede iktidar çevresinde yaşanan tartışma ve kavgalar büyüyerek devam ederken bundan en çok etkilenen her zamanki gibi halk oldu.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu