Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Bebeklerin Parmak Üzerinde Yürüme Sorunu

istanbul temizlik şirketi

1. Bebeğin ayakta durma becerisi

Bebeğin ayakta durma becerisi

Bebeğin ayakta durma becerisi ve kas gelişimi iyileştikçe parmak üzerinde yürümesi, yerini normal yürümeye bırakacaktır. Bununla birlikte çoğu anne baba “bebeğim hep böyle mi yürüyecek” veya “ne zaman normal yürür hale gelecek” diye endişe etmektedirler.

Bebeğin önce ayak parmakları üzerinde yükselerek yürümesi ve sonradan normalleşmesi beklenirken, bazen parmak üzerinde yürümesi gereğinden fazla uzayabilir.

2. Bebeklerde yürüteç kullanımına dikkat

Bebeklerde yürüteç kullanımına dikkat

Böyle bir duruma, yürüteç denilen ve henüz bebekler yürüyemezken onların parmak uçlarında da olsa yürümesini sağlayan basit aletler neden olabilmektedir. Yürüteç, bebeğin yürüme gelişiminin standart yolundan saptırmasına neden olmakta ve onları daha önce yürür hale getirmektedir. Böyle bir durum, çoğu aile için sevindirici bir gelişmedir. Çünkü emeklediği için daha fazla ilgi isteyen bebeğin yürüteç vasıtası ile evin içinde dolaşması ev işlerini yapan anneye ve işten yorgun gelip bebek ile ilgilenemeyecek kadar halsiz olan babaya kolaylık gibi görünmektedir. Fakat bebek bu süreçte yürümeyi yanlış öğrenmekte ve yürüteci bıraktıktan bir süre sonra da parmak üzerinde yürümeye devam etmektedir.

Bu durum uzun sürerse, bebeğinizin parmak doku ve eklemlerinin hasar görmesi ihtimali ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, bebeğin yürüteç deneyiminin fazla uzatılmaması ve çok erken yürütece bindirilmemesi gerekir.

3. Bebeklerde parmak üzeri yürüme sorunu ve tedavisi

Bebeklerde parmak üzeri yürüme sorunu ve tedavisi

Bebekler en erken on aylıkken yürüme eğilimine girerler. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Bazısı ancak bir buçuk yaşında yürür. Bebekler yürüme eğilimine girdiklerinde kısa süreli yürüteç kullanmanın bir sorunu yoktur fakat yürüyebilecek bir bebeğin yürütece binmesi veya parmak üzeri yürümeyi uzun süre devam ettirmesi halinde dikkatli olunmalı, ortopedik sorunlar oluşmaması için gerekirse doktor tavsiyesi ve tedavisi alınmalıdır.

Bebeklerde parmak üzeri yürüme sorunu, tedavisi olan ve çoğunlukla düzelebilen bir durumdur. Ayrıca genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak bebeğin yürüme gelişimi ve tarzı değişik olabilir. Bu tür sorunlarda tedavinin ihmali durumunda sakatlık riski olduğu bilinmelidir.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu