Instagram takipçi satın al
Haberler

İki Android uygulamada daha zararlı yazılım tespit edildi

istanbul temizlik şirketi

Son yıllarda en çok kullanılan mobil uygulamalar fotoğraf çekme ve düzenleme uygulamaları olunca saldırganlarda bu alanda zararlı yazılım içeren uygulamaları yapmaya başladı.

Android işletim sisteminin en çok sıkıntılı olan kısmı aslında Google Play‘de bir çok zararlı yazılımın yer alaması ve Google Play denetiminden kolaylıkla geçen bu uygulamaların milyonlarca telefona ulaşabilir düzeyde olması.

Genellikle fotoğraf odaklı uygulamalar

Google Android cihazlar için zararlı yazılım kavramını biraz genişletti ve bu kavram içerisinde veri hırsızlığının yanı sıra kullanıcılara izinsiz reklam gösterilmesi ve reklamların tıklanması gibi kodlarda zararlı yazılıp kapsamında görülüyor.

Wandera güvenlik platformu en çok indirilen Android uygulamalarını incelediğinde 1 milyondan fazla cihaza indirilen Sun Pro Beauty Camera uygulaması ve 500 binden fazla cihaza indirilen Funny Sweet Beauty Selfie Camera uygulamasında zararlı yazılım tespit etti. Belirttiğimiz uygulamlardan ilkinde cihazına uygulamayı kuran kişi uygulamayı kapatsa dahi uygulama reklam gösterimi yapıyor. İkinci uygulamada ise fotoğraflarınız için yeni efekt indirdiğini zaman izinsiz olarak tam ekran büyüklüğünde reklam gösterimi yapılıyor ve kullanım işlevselliğine zarar veriyor.

Bu uygulamların dikkat çeken bir özelliği ise telefona kurduğunuzda bir ikonu yer almıyor sadece ekranınızda bir kısayol ekleniyor daha sonra uygulamayı sildiğinizde sadece kısa yolu sildiğiniz için uygulama size reklam göstermeye devam ediyor.  Belirttiğimiz iki uygulamayla ilgili oldukça fazla kullanıcı şikayeti yapılmış ve google tarafından incelemeye alınmasının ardından Google Play mağazasından kaldırılmış fakat yinede hali hazırda 1.5 milyondan fazla cihazda bu uygulamalar kurulu halde duruyor.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu