Instagram takipçi satın al
DünyaEkonomi ve FinansHaberler

Arjantin bir kez daha iflas ediyor!

Kredi çektiği fonlar ile 65 milyar dolar olan borcunu yeniden düzenlemek isteyen fakat anlaşamayan Arjantin 9. kez iflas ediyor. İflas dünyada ve Arjantinde normal bir durum olmaya başladı.

istanbul temizlik şirketi
Kredi aldığı 65 milyar dolar borcunu ödeyemeyen ve borç faizlerinin yeniden düzenlemesi için ABD merkezli fonlarla bir kez daha görüşen Arjantin borçlarının faiz ödemelerini 2023 yılına kadar ertelemek istiyordu. Görüşmelerden olumlu sonuç alınamadığı ve Arjantin ekonomisi dokuzuncu kez iflas ediyor.

Financial Times‘ta yayınlanan haberde; Arjantin’in daha önce aldığı kredi borçları için kredi veren kurumlar ile aralarındaki anlaşma dün gece 00:00’da sona erdi. Kredi faiz ertelenmesini ve borç yapılandırması için yapılan başvuruyu inceleyen fon şirketleri teklifi reddettiği yer alıyordu. Hükumetin bu durumu zaten beklediği ve bu sebeple de yapılan başvuru resmi olarak bile duyurulmadığı belirtildi.

Dünyanın en zor işlerinden birisini yapan Arjantin Ekonomi Bakanı Martin Guzman konuyla ilgili bütün diyaloglara açık olduklarını belirterek “Kredi verenlerimizin diyalogdan yana olduğunu biliyoruz” dedi.

KREDİTÖRLER YENİ TEKLİFLE GELECEKLER

KREDİTÖRLER YENİ TEKLİFLE GELECEKLER

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu