Instagram takipçi satın al
HaberlerTV Yayınları

Apple’ın film ve dizi platformu Apple TV+ tanıtıldı

istanbul temizlik şirketi
Apple'ın film ve dizi platformu Apple TV+ tanıtıldı

Son dönemlerde Apple TV üzerinde çalışmalarına yoğunlaşan Apple şirketi tarafından Apple TV+ tanıtıldı. Netflix benzeri özelliklere sahip olan Apple TV+, Netflix de dahil olmak üzere birçok film ve dizi yayın platformuna rakip olmaya geliyor.

İçeriklerin Yapımcısı Apple Olacak

Netflix ve benzeri platformlarda bulunan film ve dizi gibi içeriklerde farklı yapımcılardan satın alınanlar olabiliyordu. Apple TV+ uygulamasında ise içerikler tamamen şirketin destekleyip yaptığı film ve dizilerden oluşacak. Şirket, bu sayede daha elit ve eşsiz içerikler oluşturup kitlesini memnun etmeyi planlıyor.

Arayüzde Yeniliğe Gidildi

Eski Apple TV arayüzünü değiştiren şirket, kullanıcılara büyük kolaylıklar getiriyor. Arayüze “sıradaki” satırı ve “kaldığım yerden devam et” gibi birçok özellik eklenmiş durumda. Uygulama, sizler için dizilerde ve filmlerde kaldığınız yeri de kayıt altında tutacağı için ben hangi bölümde kalmıştım gibi sorular tarihe karışacak. Film seçmekte zorlanan kişiler için fragmanlara da erişim imkanı sunuluyor. Bu sayede kişiler fragmanı izleyerek film hakkında fikir edinebilecekler.

Yapay Zeka İle İçerik Önerisi

Kullanıcıların kendi ilgi alanlarına göre içerik bulmalarını kolaylaştırmak adına sisteme yapay zeka ile içerik önerisi eklenmiş durumda. Siz dizi ve film izledikçe yapay zeka sizi analiz ederek bir sonraki içeriği önünüze serecek.

Android de Dahil Olmak Üzere Her Yerde Olacak

Hali hazırda sadece iPhone ve iPad cihazlarda erişime açık olan Apple TV, gelecek olan güncelleme ile birlikte her platforma uygun hazırlanacak. Çalışmalarında hep Android işletim sistemini göz ardı eden Apple, TV+ için Android kullanıcılarını da sisteme dahil etmek istiyor. Çalışmalarına bu doğrultuda devam eden şirket, Samsung, LG gibi teknoloji devleriyle de anlaşmış durumda.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu