Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Apple AR gözlüğüyle bu yıl içerisinde tanışabiliriz

istanbul temizlik şirketi

Yeni çıkan bir çok teknolojiyi ya umursamayan yada en iyisini yapana kadar bekleyen ve piyasaya sürdüğünde en iyisi olmayı hedefleyen Apple, şimdiye kadar giyilebilir artırılmış gerçeklik ile ilgili hiç bir sızıntı yaşamamıştı. Apple ile ilgili yaptığı analizlerle tanınan Analist Ming-Chi Kuo, edindiği bilgilere göre Apple 2019 yılının ilk çeyreğinde AR gözlük üretimine başlayacağını söyledi.

2020 yılında satışa sunulabilir

2020 yılında satışa sunulabilir

Kuo açıklamasında, iPhone üreten fabrikalar, AR gözlüklerinin de üretimi için işe başlayacağı ve yılın ikinci çeyreğinde üretimin artacağını söyledi. Henüz hiç bir detay bilinmese de Apple AR gözlükleri gerekli olan enerjiyi iPhone telefonlardan alacaklar. Bu sistem sayesinde ürünlerin fiyatları, PC’ye bağlanma ihtiyacı duyan AR gözlüklerden daha düşük maliyetli olacak ve PC zorunluluğu da ortadan kalacak. 

Şuan hali hazırda satılan kaliteli AR gözlükleri çok yüksek fiyatlara satılmakta ve bu onlara erişimi çok düşük seviyede tutmaktadır. Piyasadaki gözlüklere bakacak olursak, Hololens 2’nin fiyatı 3500$, Magic Leap One için ise 2295 dolar ödemeniz gerekiyor.

Bir yıl önce CNet’te çıkan bir haberde, Apple’ın artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik özelliklerini tek bir cihazda toplayarak piyasaya süreceği ve bu cihazında 2020 yılına kadar raflarda yerini alacağını yazılmışı. Konuyla ilgili Apple tarafından resmi hiç bir açıklama yapılmazken, bir çok otorite Apple kesinlikle bu gözlüğü üreteceği yönünde yorumlar yapmaktadır.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu