Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Anıtkabir ziyaret defteri bakanlık tarafınca alındı

istanbul temizlik şirketi

Son dönemlerde gündemi çokça meşgul eden Anıtkabir ziyaret defteri tartışması büyümeye devam ediyor. Gelen son sonuçlara göre resmi olmamak ile birlikte Millet İttifak’ının adayı olan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirlenmişti. Sonrasında İmamoğlu Anıtkabir’e gerçekleştirdiği ziyarette ise defterde adının altına İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı unvanını kullanmıştı. 

Erdoğan da tartışmalara yanıt verdi

Tartışmaların geldiği son noktada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu için sert sözler kullandı. Bugün Cuma namazı çıkışında basın mensuplarından gelen birçok soruyu yanıtlayan Erdoğan, Millet İttifakı adayı olan Ekrem İmamoğlu hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Anıtkabir ziyareti ile ilgili gelen soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Bir Anıtkabir olayı yaşandı. Beyefendi İstanbul’dan çıkıp gidiyor. Mazbatanı almadığın halde Anıtkabir’in protokol işleminden haberi yok. Onlar da yanlış kılavuzluk yapıyor.  Böyle bir şeyi yazma hakkın yok. Bu yaptığı protokol usulü açısından yanlıştır. Hiçbir zaman bizler oradaki usule erkana aykırı hareket etmemişizdir.” şeklinde yanıt verdi.

Anıtkabir ziyaret defteri bakanlık tarafınca alındı

Bakanlık defteri aldı

İmamoğlu’nun çok yankı uyandıran bu Anıtkabir ziyaretinden sonra, Anıtkabir’de yer alan ziyaret defteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen son bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı tarafından bulunduğu yerden alındı. Defterin durumunun ne olacağı ise şu an için merak konusu. Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yalnızca “Kalkıp daha mazbatasını almadığı bir yerde altına da böyle bir isim işledi ve şimdi ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı da defteri oradan çekti, aldı.” ifadelerini kullandı.

“Hakkımın beyanıdır”

Resmi olmayan sonuçlar sonrasında Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştiren ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ifadesine deftere yazdığı notun alt kısmında yer veren Ekrem İmamoğlu ise daha önce Cumhur İttifakı cephesinden gelen bir çok eleştiriye şöyle yanıt vermişti: “Atamın manevi huzurunda deftere yazmış olduğum İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazım, herhalde bu biraz sıkıntı yarattı. Yaratmasın, çünkü dayanağım Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sayfasında gösterdiği sayılar ve kendi tutanaklarımız üzerinden elde ettiğimi düşündüğüm hakkımın orada beyanıdır. Ama esas bunun kalemle kağıda dökülmesi, az önce sizin yaptırdığınız uygulamaların karşılığıdır.”

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu