Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemi değerlendirdi, Ali Babacan hakkında açıklama yapatı

istanbul temizlik şirketi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündemi değerlendirdi, Ali Babacan hakkında açıklama yapatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından açıklamalar yapan AKP sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Son günlerce Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile ilgili ortaya çıkan eleştirilerle ilgili açıklamasında, “Milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek. Meşruiyet tartışmasını kabul etmiyoruz” dedi.

ALİ BABACAN’IN AK PARTİDEN İSTİFA ETMESİ

Basım mensuplarının Ali Babacan’ın AK Partiden istifa etmesiyle ilgili sorduğu sorulara da cevap veren Çelik, “AK Parti kendi gündemine hakimdir. Cumhurbaşkanımız o konuyla ilgili değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz. Farklı oluşumlarla ilgili gündem söz konusu değil”  açıklamasında bulundu.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın bir konuşmasında kullandığı “Türkiye Doğu Akdeniz’in haylaz çocuğu olmayı bırakmalı” ifadelerine de yanıt veren Ömer Çelik,  “Yeni bir sayfa açılabilirdi ama Bakan’ın üslubu uygun değil. Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır. Tek taraflı bir şımarıklık söz konusu” dedi.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu