Instagram takipçi satın al
ListelerSinema

En İyi Korku Filmleri

istanbul temizlik şirketi

1. Kapan

Kapan

Yönetmeninin en iyi yönetmen dalında, filmin ise en iyi film dalında Oscar’a aday olduğu harika bir korku filmi

Genç bir erkeğin sevgilisinin ailesiyle tanışmak için gittiğinde yaşadığı sıra dışı olayları konu alan film, tam manasıyla korkunun gerçekten hissedildiği filmlerden birisidir. Sevgilisinin ailesinde tuhaflıklar sezen Chris, sevgilisinin ailesinin evinde kendisi gibi zenci insanların kaybolduğunu öğrenmektedir. Aileden biran önce kurtulmak istese de, gelişen olaylar buna izin vermemekte ve korku dolu anların başlaması karşısında çaresiz kalmaktadır.

2. Geçmişten Gelen

Geçmişten Gelen

Yaşantıları sıkıntısız bir şekilde devam eden yeni evli çift olan Robyn ve Simon’un hayatı, Simon’un liseden arkadaşı olan biriyle karşılaşmasıyla birlikte alt üst olur. Yönetmen ve senaristliğinde Joel Edgerton imzası bulunan film, en iyi gerilim korku filmleri arasında yer almaktadır.

3. Paranormal Activity

Paranormal Activity

Çok ufak bütçelerle çekilen film, insanların hayaletlere karşı olan bilinçaltı korkuları üzerine kurgulanmasıyla öne çıkmaktadır. Katie ve erkek arkadaşı Micah’ın sessiz sakin bir yaşantıdan korku dolu anlara sürüklenmesini konu alan film, tavsiyelerimiz arasında yer almaktadır.

4. Hush

Hush

Yalnız başına yaşamak için toplumdan uzaklaşan Maddie, bir ormanda bulanan eve yerleşir. Üzerinde çalışmakta olduğu bir kitabı bitirme çabasında olan Maddie, bilgisayarı ile uğraşırken gelen mesajla korku dolu bir zincirin halkası olur. Ormandaki evini birinin izlediği düşüncesine kapılan Maddie, korku dolu anlar yaşamaktadır. Nihayetinde de kendisini izleyen maskeli bir katille karşılaşır ve hayatı tamanlamıyla kabusa döner.

5. Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı

Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı

Filmin ana teması, teknolojik aletlerin kullanılmasıyla sahte ruh çağıran bir aile üzerine kurulu. 2 kız çocuğuna sahip bir annenin, hayatlarını sürdürmek için yaptıkları sahte ruh çağırma seanslarının en küçük kızı etkisi altına almasıyla başlayan film, devamında korku dolu anların yaşanmasına sahne olmaktadır. Yani anne para kazanmak için insanları düşürmeye çalıştığı tuzağın içerisine, istemeyerek küçük kızının düşmesine neden olmaktadır. En iyi korku filmleri arasında yer alan Ölüm Alfabesi: Kötülüğün başlangıcı filmi, adına layık izlenmeye değer filmler arasındadır.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu