Instagram takipçi satın al
Haberler

ABD, Türkiye’yi birkez daha S-400 üzerinden tehdit etti

istanbul temizlik şirketi

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü olan Ortagus, Türkiye’nin hali hazırda Rusya’dan satın aldığı S-400’leri teslim alması durumunda Türkiye’ye ABD’nin yaptırımlar uygulacağını söyledi.

ABD hemen her mevkiden Türkiye’yi tehdit etmeye devam ediyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi alımını tammalarsa, ABD’de yürürlükte olan Düşmanlarına Yaptırımla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırımlar uygulanabileceğini söyledi.

“TÜRKİYE, OLUMSUZ SONUÇLARA KATLANIR”

Ortagus dün yaptığı basın toplantısın sırasında, “Türkiye’yle işbirliği yapmak istiyoruz ama duruşumuz değişmedi. Türkiye, S-400 alımını tamamlarsa oldukça gerçek ve olumsuz sonuçlara katlanır. Bunlar, F-35 alımının ve Türk sanayisinin bu programa katılımının durması ve CAATSA yasası kapsamında yaptırımların uygulanması” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise S-400 hava savunma sisteminin anlaşmasının imzalandığını ve alımların tamamlandığını söyledi. Sadece Türkiye’ye gelişi Haziran 2019’a yetişemeyeceğini söylemişti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu