Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerTV Yayınları

90’ların unutulmaz dizi karakterleri

istanbul temizlik şirketi

1. Süper Baba Fikret

Süper Baba Fikret

90’ların fenomen dizisi Süper Baba’nın tartışmasız en sevilen karakteriydi Fikret. Hepimize “Baba dediğin böyle olur” dedirten, çocuklarına karşı son derece duyarlı, onlara kol kanat geren gerçek bir kahraman. Öyle ki, bu diziyi hepimiz efsane bildik. Hepimiz için çocukluk demekti çünkü, sevmek demekti, aile demekti… Şevket Altuğ’un belki de şimdiye kadar yer aldığı en güzel yapımdı ve hep hatırlanacak.

2. Kapıcı Cafer

Kapıcı Cafer

Çoluk çocuk hepimizi ekrana kilitleyen, gelmiş geçmiş en iyi aile dizisi sayılabilecek Bizimkiler’in şen kapıcısı Cafer’i hatırlamayan var mıdır? “Buyruuuuuun” ve “Anaaaaam Katil!” replikleriyle gönlümüze taht kuran Cafer, elbette ki hayatımızda önemli yer edinmiş isimlerden biri. Üstelik, 13 yıl kesintisiz devam eden Bizimkiler, Türk tarihindeki en uzun dizi olarak kayıtlara geçti. Bir nesil Bizimkiler’le büyüdü yani! Ve Cafer’in apartmandan yükselen nidalarıyla. Ah be!

3. Mahallenin Kalbi Perihan Abla

Mahallenin Kalbi Perihan Abla

Ne güzel komşumuzdun sen Perihan Abla! Kandemir Konduk ve Yalçın Yelence gibi isimleri zihinlerimize kazıyan Perihan Abla dizisinin, herkesle dost, herkesle sırdaş Perihan Abla’sını çok özledik. Perran Kutman’ın muhteşem oyunculuğuyla hayat bulan bu sıcacık karakterden; içtenlik, yardımlaşma ve dostluk adına o kadar çok şey öğrendik ki…

4. Gözü Kara Aşık Temel

Gözü Kara Aşık Temel

Mevzu bahis 90’larsa Mahallenin Muhtarları’nı es geçmek olmaz tabii. Gene kalabalık bir mahalle, gene içten insanlar, samimi hikayeler… Esas çocuk da, Erkan Can’ın canlandırdığı Temel karakteri. Tatlı bela sayılabilecek zorluktaki Fadime’yi elde etmek için ne badireler atlattı bizim aşık Temel… Mahallenin sakinlerinden biri gibi içerlenirdik, bir olsa şunların işi diye. Hem gülerdik absürd hallerine, hem eğlenirdik. Hey gidi günler!

5. Fırıldak Ömer

Fırıldak Ömer

Jeneriği bile bizi eğlendirmeye yeten Çiçek Taksi dizisinin maço çocuğu Fırıldak Ömer de, en çok güldüğümüz karakterlerden biriydi. Dizinin sempatik kadrosu ve eğlenceli hikayeleri bizi bizden alır, adeta hipnotize olmamızı sağlardı. Çiçek taksi çok izlendiği için 8 sezon boyunca devam etmişti. Peker Açıkalın dizinin ilk 5 sezonunda Fırıldak Ömer karakterini canlandırdı ve maço karakterine rağmen, içindeki masum çocukla yüzleşmemizi sağladı. Biz de o masum çocuğu gerçekten çok sevdik.

6. BONUS – Süper baba – Dizi müziği

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu