Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

500 milyon indirmeye sahip Google Play geliştiricisi uzaklaştırıldı

istanbul temizlik şirketi
500 milyon indirmeye sahip Google Play geliştiricisi uzaklaştırıldı

Son dönemlerde hayata geçirdiği katı politikalarla birçok geliştiriciyi platformdan uzaklaştıran Google, kısa bir süre önce tanınmış uygulamaların sahibi DO Global’i engelledi. Kullanıcıların izni dahilinde olmadan ve sahte bir şekilde reklamlara tıklama işlemi yaptığı tespit edilen geliştiricinin tüm uygulamaları da Google Play Store’dan silindi. Kural ihlali yaptığı tespit edilen geliştirici hesabında 40’tan fazla uygulama bulunuyordu ve hepsi bir hamlede silindi.

Reklam veren kişilere de her yıl yüz binlerce dolar zarar ettirdiği tespit edilen geliştirici hesabının uygulamalarında bulunan kod sayesinde kullanıcılar haberleri olmadan arka planda reklamlara tıklayarak geliştiriciye para kazandırıyordu. Yapılan haberlere göre Google Play Store üzerinde bu tarz zararlı birçok uygulamanın bulunduğu öne sürülüyor. Google şirketi de bu tarz kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyen uygulamalara göz açtırmıyor. Şirketin platformdan kaldırılmasının ardından kararının arkasında olarak hiçbir açıklama yapmayacağını belirten Google, kararından geri adım atmayacak gibi duruyor.

Yapılan uygulama kaldırma işlemleri ile ilgili ilk ve büyük olarak son açıklamayı yapan Google sözcüsü, ” Kötü niyetli faaliyetleri sıkı bir şekilde araştırıyoruz ve herhangi bir ihlali tespit ettiğimizde uygulamanın para kazanma özelliklerinden yayınına kadar her şeyi gözden geçiriyoruz ” sözlerinin arkasında durmakta.

Gözünü Play Store üzerindeki ihlallere diken Google, ilerleyen günlerde birçok uygulamayı platformdan uzaklaştıracak gibi duruyor.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu