Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

5 Günde Bel İnceltme Yöntemleri

istanbul temizlik şirketi

1. Yan Plank

Yan Plank

Yan şekilde yapılan hareket sayesinde yan karın kaslarınızı ve koldaki sarkıklarınızı yok etmiş olacaksınız. Yan yatar şekilde bütün vücut yükünüzü dirseğinize verin ilk etapta yerde olan bedeninizi yavaş yavaş gerdirerek yukarı doğru kaldırın. Kolunuzun dayanabildiği yere kadar dik durmaya çalışın yaklaşık 30 saniye o şekilde kalmak için çaba sarf edin. İlk günlerde 30 saniye durmanız biraz zor olabilir o nedenle durabildiğiniz kadar durmanız yeterli olacaktır. Yan karın kaslarınızın bu hareketle gerildiğini ve acıdığını hissedeceksiniz. Çok fazla sayıda yapmak için çaba sarf etmeyin. Germe işlemini 5 kere yaptıktan sonra ayağı kalkıp vücudunuzun kendisini toparlamasını sağlayın.

2. Düz Bacak Hareketi

Düz Bacak Hareketi

Tıpkı bir kedi gibi yüzünüz yere gelecek şekilde ellerinizden destek alarak durun. Bir bacağınızı kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırmaya çalışın bunu ilk etapta kıvrık olarak yapın. Daha sonra aynı hareketi diğer bacağınız ile deneyin. Bu tekrarlama işlemini 15 er defa yapmanız yeterli olacaktır. Kıvrık olarak kaldırmaya çalıştığınız bacağınızı daha sonrasında dümdüz dizinizi bükmeden kaldırmayı deneyin. Bu hareket ile ön karın kaslarınızı gerdirmiş kalçanızı sıkılaştırmış olacaksınız. Kalça sıkılaştırma hareketi olarak da tanımlayabilirsiniz. Bu hareketi evlerinizde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

3. Plank

Plank

Yüzüstü olarak yere uzanın ve kollarınızın dirseklerinden destek alın. Yere yattığınız anda dirseklerinizin durduğu nokta omuzlarınız ile aynı hizada olmalı. Tıpkı şınav şeker gibi vücudunuzu kaldırarak dümdüz olmasını sağlayın bu hareketi yaparak bu pozisyonda durmak sizi zorlayabilir. 30 saniye durmanız yeterli olacaktır. Duruş esnasında karın kaslarınızın acıdığını hissedebilirsiniz. Fazla kendinizi zorlamadan her gün bu hareketi makul saatlerde tekrar etmeye çalışın. Dümdüz durduğunuz esnada tek bacağınızı kaldırarak esnetme hareketi yapabilirsiniz bu sayede kalça sıkılaştırma eylemini de gerçekleştirmiş olursunuz.

4. Kedi Esnemesi

Kedi Esnemesi

Sokaktaki kedilerin kendilerini esnettikleri hareketi az çok herkes görmüştür. Bu onların esnek yapısına daha çok katkı sağlamaktadır. Evde sizlerde bu hareketi yaparak vücudunuza esneklik kazandırabilirsiniz. Ellerinizin üzerinde dizler yerde durarak kedi pozisyonu alın ve ardından kafanızı ön tarafa eğerek karnınızı içeri çekmeye çalışın. Bu esnada yükselebilmek çok önemli gözleriniz ile göbeğinizi takip edin. Bu hareketi yapmaya başlarken nefes veriyorsunuz. Hareketi bırakma aşamasında tekrar derin bir nefes alın. 15 defa bu hareketi uygulamanızın ardından biraz ara verip bir 15 defa daha tekrar edebilirsiniz.

5. Yukarı Bacak Hareketi

Yukarı Bacak Hareketi

Uygulaması en zor hareketlerden biri olan yukarı bacak hareketi karın kaslarınızı zorlayarak yağ yakımını hızlandırıp, kas oluşumunu destekleyecektir. Öncelikle sırtüstü yere yatın ve iki bacağınızı bitiştirerek havaya kaldırın. Tam 90 derecelik açı ile kaldırılan bacakların ardından elleriniz ile başınızı tutarak ayaklarınıza doğru kaldırmaya çalışın. Uygulama sırasında fazla kendinizi zorlamamalısınız. Hareketi yaparken başınızı kaldırdığınızda göbeğinize doğru bakmanız yeterli olacaktır. Bu hareketi seri olarak 15 adet yapmanız yeterli olacaktır. Fazla yapmanız halinde ertesi gün hiçbir hareket yapacak haliniz kalmayacaktır.

6. Yan Bel Hareketi

Yan Bel Hareketi

Obliklerin çalışmasına yardımcı olan bu hareket sayesinde günlük egzersiz tamamlanmış olacaktır. Düz bir yere yan şekilde uzanın başınızı kolunuz yardımı ile havada tutun. altta kalan bacağınızı kıvırın üstte kalan bacağınızı düz tutun. Boşta kalan elinizi de belin aşağısında bacağın hareket ettiği yerde tutun ve bacağınızı aşağıya doğru ittirmeye çalışın. Aynı şekilde ayağınızı da havada kalmak üzere zorlayın. 15 kere bu hareketi tekrar ettikten sonra yön değiştirerek diğer bacağa geçin. 15 dakikada o şekilde çalışmanız halinde günlük egzersiz tamamlanmış olacaktır. Bu hareketlerin artısında başka bir egzersiz yapmanıza gerek yok. Aynı şekilde 5 gün ve daha fazlasında bu hareketleri uygulayarak en kısa zamanda ince bir bel sıkılaşmış kalçalara sahip olabilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu