Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListeler

Evde Diş Beyazlatmak İçin 10 Basit İpucu

istanbul temizlik şirketi

1. Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın

Dişlerinizi Düzenli Olarak Fırçalayın

Dişlerinizin sağlıklı olması ve güzel görünmesi için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerektiğini söylememize bile gerek yok. Dişlerinizi düzenli olarak günde en az 2 kere fırçalamanız beyaz dişlere sahip olmanın ilk adımlarından biridir.

2. Şekerli Gıdalardan Uzak Durun

Şekerli gıdalar hem sağlığımız açısından hemde dişlerimize karşı adeta bir düşman diyebiliriz. Şekerli gıdalar tüketmemiz sonucunda vücudumuzun dengesiz şekilde kilo almasıyla birlikte dişlerimiz çürüyebilir bu yüzden şekerli gıdalardan uzak durmakta fayda var.

3. Karbonat

Karbonat

Karbonat dişleri beyazlatmak ile birlikte ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları temizlemekle kalmayıp ağızdaki diş taşlarını temizlemeye yardımcı olur.

4. Sofra Tuzları

Listemizde yer alan karbonat kadar dişleri beyazlatmak için etki etmese’de ağızdaki mikroorganizmaları öldürmekle birlikte anti bakteriyel özelliği görmektedir. Ancak unutmayın her şeyin fazlasını kullanmak zararlı olabilir.

5. Kaliteli Diş Macunları Kullanın

Kaliteli Diş Macunları Kullanın

4 TL ile 40 TL arasındaki diş macunlarında belirli oranda farklar vardır. Bu nedenle beyaz dişler için kaliteli bir diş macunu almanızı öneririm.

6. Gargara

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızın içerisinde serinletici bir ferahlama yaşamak istiyorsanız gargaralar bu gibi durumlar için yeterli olacaktır. Diş gargaraları bununla birlikte diş aralarındaki yemek artıklarını çıkartmakta yardımcı olur.

7. Diş İpleri

Diş İpleri

Zengin insanlar dişlerine önem veriyorlar bu nedenle zengin insanların %60’dan fazlası diş ipi kullanmaya özen gösteriyor. Diş fırçaladıktan sonra diş aralarında kalan yemek artıklarını temizlemeniz diş çürüklerine karşı önlem olacaktır.

8. Çilek

Sağlıklı ve güzel dişlere sahip olabilmeniz için çilek ayrı bir alternatif olarak kullanılabilir ancak çok sık kullanımında diş minesine zarar verebileceğinden dolayı ayda 1 yada 2 kere uygulayabilirsiniz.

9. Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı Beslenin

Sağlıklı beslenmek fit bir vücuda sahip olmanızı sağlamakla beraber dişlerinizin sağlığı açısından’da önem taşımaktadır. Bu yüzden sağlıklı bir şekilde beslenmeniz kesinlikle önem içeriyor.

10. Diş Fırçası Seçimine Özen Gösterin

Kaliteli bir diş fırçası seçmeniz beyaz dişlere sahip olmanız için atılacak ilk adımlar arasında yer alıyor. Kaliteli bir diş fırçası seçmeniz kesinlikle sağlıklı ve beyaz dişler için önem içeriyor.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu