Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

31 Mart Seçimini en yakın tahmin eden şirket, İstanbul seçimiyle ilgili son anket sonucunu yayınladı

istanbul temizlik şirketi
31 Mart Seçimini en yakın tahmin eden şirket, İstanbul seçimiyle ilgili son anket sonucunu yayınladı

31 Mart seçimlerinden önce onlarca araştırma şirketi anketler yapmış fakat içlerinde en doğru sonucu Avrasya Araştırma şirketinin yaptığı anketler vermişti. Bugün yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili firma tarafından yapılan son anket çalışmasının sonuçları açıkandı. 

Açıklanan sonuçlara göre Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım arasında %7 oranında bir oy farkı gözüküyor. Bu seçim maratonunun galibi anketlere göre İmamoğlu olacak gibi gözükmekte.

İMAMOĞLU ARADAKİ OY FARKINI AÇIYOR

Avrasya Araştırma şirketinin anket çalışması sonuçlarında Ekrem İmamoğlu’nun oyu  %53’e çıkarken, Binali Yıldırımın oyu ise %46.3 oranında kalıyor. İki aday arasındaki fark ise %6.7 olarak gözüküyor. 

Aradaki bu farkın açılmasının sebebi olarak ise 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmayan seçmenlerin bir kısmının Ekrem İmamoğlu’na oy vermek için sandığı gideceği ve ayn ızamanda 31 Mart seçiminde oyunu AK Parti’den yana kullanan seçmenlerin ise %2.5’unun sandığa hiç gitmeyeceği, %1.1’inin ise oyunu bu seçimde Ekrem İmamoğlu’na vereceği şeklinde yorumlandı.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu