Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

10 yaşındaki kızdan trafik kazalarını azaltan fikir

istanbul temizlik şirketi
10 yaşındaki kızdan trafik kazalarını azaltan fikir

Ülkemizde ve dünya genelinde trafikte büyük sorunlar yaşayan yayalar için yeni bir adım daha atıldı. Bu soruna en net çözümlerden birisi olarak gösterilen proje 10 yaşındaki bir kız çocuğundan geldi. Yaşına göre gayet büyük bir işi yapmayı başaran kızın geliştirmiş olduğu yöntem oldukça etkili olarak gösteriliyor.

Daha çok sanatsal alanda kullanılan 3 boyutlu resim tekniğini yollara uygulama fikrini ortaya atan kızın düşüncesi birçok kişi tarafından gayet olumlu olarak karşılandı. Böylece 10 yaşındaki kız, 3 boyutlu resimlerin yaya yollarında kullanılması için bir proje geliştirmeye başladı.

Üç boyutlu resimleri gören araç sürücüleri yolda bir engel olduğunu sandığı için yavaşlamak zorunda kalıyorlar. Bu şekilde de yayalar için daha güvenli bir alan sağlanabiliyor. Üstelik bu sistem şuanda Avrupa’da birçok ülkenin yanı sıra Türkiye’de de bazı alanlarda aktif olarak kullanılmaktadır.

Ülkemize kısa bir süre önce hayata geçirilen yaya yollarında yayalara öncelik vermeyen sürücülere para cezası kanunu sayesinde bu konuda bir nebze de olsa ilerleme kaydedilmişti. Ancak insanımız bu konuda hala duyarsız kalabiliyor. Ancak 3 boyutlu resim tekniğinin kullanılmış olduğu bu yaya yolunda bir engel olduğunu ve aracına zarar vereceğini sandıkları için sürücüler yavaşlıyorlar. Aslında bunun sebebi de araçlarının zarar görüp ceplerinden para çıkacağı konusunda duydukları korku. Oysa ki yayalara yol vermeyince de kendilerine para cezası uygulanmakta. Halkımızı kesinlikle bu konuda biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu