Instagram takipçi satın al
SağlıkListeler

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Gündelik hayatı olumsuz etkileyen bel fıtığı, insanların bel fıtığına ne iyi gelir şeklinde arayışa başlamasına neden olabilir. Bel fıtığına ne iyi gelir? detaylar yazımızda.

istanbul temizlik şirketi

Omurgada yer alan kemikler, vücuttaki hareket sisteminin en önemli destek elemanlarıdır. Bazen omurganın çalışma sisteminde sorunlar oluşabilir. Bel fıtığı, disk kayması veya dejenerasyonundan dolayı sinirlerin omurlar arasında sıkışmasıdır. Gündelik hayatı olumsuz etkileyen bel fıtığı, insanların bel fıtığına ne iyi gelir şeklinde arayışa başlamasına neden olabilir. Ancak bu soruya doğru yanıt için öncelikle bel fıtığı konusunda bazı sorulara yanıt vermek gerekebilir.

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Bel Fıtığı Neden Olur?

Bel fıtığı genellikle bel bölgesindeki disklerde ortaya çıkan kayma ve dejenerasyon kaynaklı omurilik sinirleri omurların içinden çıkabilir. Bunun sonucunda hem bel çevresinde hem de bacaklarda ağrılar hissedilebilir. Bel fıtığı sıklıkla ağır işlerde çalışanlarda ve masa başında uzun süre oturanlarda görülür bilgisi yaygın olsada her kesimden her yaştan bireyler bel fıtığı olabilme riskine sahiptir. Ağır kaldırmak ya da yanlış kaldırmak da bel fıtığı nedenleri arasında yer alır. Her zaman ağır kaldırmak be fıtığı yapar anlamı çıkarılmamalıdır. Bunlara ek olarak aşırı kilolu olma ve egzersizin olmadığı bir yaşam şekli, kötü immün sistem ve olumsuz çevresel şartların getirdiği düşük yaşam kalitesi esas bel fıtığına yol açabilir.

Bel Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Bel fıtığının teşhis edilebilmesi için ilgili hekim tarafından hastanın kas reflekslerini ve gücünü ölçecek şekilde klinik muayene yapılması gerekir. Daha sonra uzman doktor çeşitli laboratuvar testleri ve ileri düzey radyolojik görüntüleme isteyebilir. Bunların sonuçlarına göre; fıtığın oluştuğu yer ve düzeyi ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür.

Bel fıtığının en yaygın belirtisi; bacaktan ayaklara kadar inen ağrıdır. Bu ağrının dışında bacaklarda veya ayaklarda karıncalanma, ayaklarda hissizlik, günlük hareketlerde zorlanma, şiddetli bel ağrısı, çabuk yorulma, ileri seviyelerde idrar kaçırma, denge kaybı, ayaklarda güçsüzlük, ağrının özellikle geceleri şiddetlenmesi şeklinde olabilir. İleri seviyelerde mutlaka zaman kaybetmeden hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekir.

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Bel fıtığının tedavisinde çeşitli ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler kullanılabilir. Ancak bunlar hastanın şikayetlerinin geçici süre hafifletilmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca uzun süreli ilaç kullanımın yan etkileri de ortaya çıkabilir.

Bel fıtığı ağrısının ayağa kadar indiği bazı durumlarda da bel fıtığı tedavisinde genellikle cerrahi yöntemlere başvurulabilir. Yeni yapılan çalışmalar ağrının yaygınlık durumu için bir cerrahi şartı olmadığını, MR-Klinik bulguların beraberinde multidisipliner bir çalışma ilkesiyle cerrahiye karar verilmesinin doğru olacağı yönünde. Ancak cerrahi yöntemlerin çoğu içinde risk barındırdığı için hastalar mecbur kalmadıkça bu yöntemi tercih etmeyebilir. Bu nedenlerden dolayı bel fıtığına ne iyi gelir sorusuna fizik tedavi cevabı verilebilir. Ağrının azaltılması, disk herniasyonun geri emilmesi için etkili tekniklerinin uygulanması ve hastanın şikayetlerinin azaltılması için her hastanın ağrı şiddetine göre fizik tedavi yöntemleri uygulanabilir. Klasik FTR uygulamaları çoğunlukla bu tip problemlerde etkili olmayabilir. Güncel ve dünya standartlarında fizyoterapi metotları olması büyük bir gerçektir.

Bel Fıtığının Ameliyatsız Tedavisi

Günümüzde sıklıkla kullanılan fizik tedavi yöntemlerinden bazıları, sıcak ve soğuk uygulamalar, düşük şiddetli elektrik akımları, vakum tedavisi, çekme- germe yöntemi, masaj ve egzersizlerdir. Bel fıtığının ameliyatsız tedavisi için, ABS Fizyoterapi ve Rehabilitasyon merkezinde; Manuel terapi, osteopati, psikonöroimmünoloji, gtos terapi gibi dünya standartlarında fizyoterapi metotları uygulanmaktadır. Fizyoterapi sırasında uygulanan yöntemler tamamen hastaya özel uygulamalardır. Bu yöntemler hastanın bel fıtığı derecesine göre belirlenir. Doktor teşhisinin ardından fizyoterapi yönlendirmesi ile ABS Fizik Tedavi Merkezi’nde hiçbir cerrahi müdahale, iğne ve ilaç gibi yöntemler kullanılmadan hastalığın tedavisi gerçekleştirilir. Merkezde doğru fizyoterapi teknikleri kullanılarak ağrı nedeniyle gerginleşen kasların gevşetilmesi sağlanır. Daha aktif ve ağrısız harekete ulaşıldığında ise sonrasında kasları güçlendirme programı hastalara uygulanır. Ahmet Burak Sezgin öncülüğünde ABS kliniğinde uygulanan fizyoterapi metotları, kanıta dayalıdır ve tamamen dünya standartlarındadır. Bel fıtığı sorunu yaşayanlar bu yöntemlerle sağlıklı günlerine geri dönebilir. Siz de sağlıklı ve ağrısız bir yaşam için ABS Fizyoterapi kliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu