Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSpor

Futbol Tarihinin En Kötü 10 Forması

istanbul temizlik şirketi

Günümüzde gelişen teknoloji ile modayı bir araya getiren forma üreten firmalar bir birinden güzel tasarımda formalar üretirken bunlar bünyesinde tekstilde gelinen son teknolojiyide barındırıyor. Taraftarların bazıları takımlarının formasını günlük olarak bile giyebiliyor. Fakat bu durum 90’lı yıllarda pek böyle değilmiş.

Özellikle aşağıda göreceğiniz formalara baktığınızda takımınızın şimdiki formasını beğenmiyorsanız bile artık size dünyanın en güzel tasarımlı forması gibi gelecektir. O yıllarda forma üreticileri ve bu formaları onaylayan kulüp yöneticileri aman forma olsunda nasıl olursa olsun kafasına sahiplerdi sanırım. Bazı formalar direk rakip takımın oyuncularının gözlerini bozmaya yönelik gibi tasarlanmışken, bazıları ise 90’lı yıllarda televizyonda maç izleyen taraftarların televizyon ayarlarıyla oynamasına sebep olacak tarzda tasarlanmış.

Lafı fazla uzatmadan bizce futbol tarihinin en kötü 10 formasıyla sizi baş başa bırakıyorum.

DUNFERMLINE ATHLETIC (1992-94)

DUNFERMLINE ATHLETIC (1992-94)

İskoç takımı Dunfermline yöneticileri bu formayı görmeden mi kabul etti yoksa bildikleri bir şey mi vardı bilinmez ama formaya bakınca insanın gözlerinin kamaştığı kesin.

SV KERPEN (1990-91

SV KERPEN (1990-91

Kerpen takımının forması futbol hariç neredeyse bütün sporlara uyuyor. Özellikle motorsporlarına kesinlikle uygun. Tshirt olarak bile giyermiyiz? Bunu çok düşünmek lazım. Hatta nasıl bir tasarım yapmışlarsa formayı üreten firma Puma logosunu kuytu köşe bir yere yerleştirmiş. O zamanlarda simetriye pek bakılmıyordu sanırım.

HULL CITY (1992-93)

HULL CITY (1992-93)

Bu formaya bakınca Hull City takımının lakabının kaplanlar olduğunu anlamak hiç zor olmaz sanırım. Ülkemizde 90’lı yıllarda ve geçtiğimiz yol moda olan leopar desenli kıyafetlerden hiç bir farkı yok gibi de duruyor.

Her ne kadar takımın lakabı olsada bu formayı kabul eden yöneticilerin problemlerini incelemek gerek.

CORK CITY (1990-91)

CORK CITY (1990-91)

İrlanda takımı Cork City’nin o yıl giyeceği 3 formadan birisi bu. Formayı tasarlayan tasarımcı bir ressem edasıyla rast gele renkler serpiştirmiş gibi duruyor.  Forma üzerindeki reklam ise Guinness marka meşhur bir İrlanda birası fakat forma üzerinde reklamı görmek bile bir hayli zor.

REAL MADRID (1997-98)

REAL MADRID (1997-98)

Listede yer alan takım formalarının hemen hepsi 90’lı yıllardan olması o yıllarda çok acayip bir akım olduğunu gösteriyor. Kelme firması tarafından üretilen bu formayı Real Madrid yönetiminin nasıl kabul ettiği düşündürüyor. Hele o firmanın isminin üzerindeli pati logu artık olayın tuzu biberi olmuş. Sanırım bu forma kelme firmasının Real Madrid için ürettiği son forma olmuştur.

BIRMINGHAM CITY (1992-93)

BIRMINGHAM CITY (1992-93)

Bu formayla o yıllarda oynayan futbolcuların televizyonda nasıl görüldüğünü düşünmek bile istemiyorum. Normal bakınca bile göz yoran forma, 90’lı yıllardaki televizyon teknolojisi ve görüntü kalitesinde çoğu insana televizyonun ayarlarıyla oynama güdüsü yaratmıştı. 

Takım forması değil ama gece yatmak için güzel bir pijama tasarımı olarak bakabiliriz.

LOS ANGELES GALAXY (1996)

LOS ANGELES GALAXY (1996)

Daha 1995 yılında kurulan LA Galaxy takımı, ülkede henüz futbola çoğu kişi aşina değilken kurulduğundan forma tasarımı konusunda pek takılmamışlar. Formanın görüntüsü bir zamanlar ülkemizde Galatasaray’ında giydiği bir formaya çok benziyor ayrıca.

ASTON VILLA (1993-95)

ASTON VILLA (1993-95)

90’lı yıllarda üretilen formalara baktığımız tasarımı sade ve şık duruyor ama bu formada da renkler hiç uymamış. Üretilen bu formanın takımın kurulduğu ilk yıllardan bir anı için yapılmış olabileceğini düşünebiliriz.  O yıllarda normalde açık renkler giyenin takımın bu renkleri aykırı durmuş.

NORWICH CITY (1992-93)

NORWICH CITY (1992-93)

Norwich City takımının renkleri zaten her şartta güzel bir forma yapmaya pek uygun değil, fakat yinede bu kadar kötü tasarlanan bir formayı kabul etmeleride doğru değil. Bu formanın üretilmesinin tek amacının maç sırasında rakip takımın oyuncuların gözlerini bozmak ve böylece daha baskılı oynamak.

İngiltere

İngiltere

İngiltere’nin efsane kalecisi David Seamen tarzı ve giydiği formalarla da o zamanlarda adından çok söz ettirmeyi başarmıştı. Özellikle sürekli bıyıklı olarak sahaya çıkması onun kendina ait tarzını simgeliyordu.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu