Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Bebek Masajı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

istanbul temizlik şirketi
Bebek Masajı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Bebeğe masaj yapmadan önce ortamı buna müsait hale getirmek gerekir. Oda sıcaklığı ne sıcak ne de soğuk olmalı,yaklaşık yirmi iki derece civarında olmalıdır. Bebeği yatırdığınız yer, pürüzlerden arındırılmış bir yüzey olmalıdır. Bebeği soyduktan sonra üzerine yumuşak bir bebek battaniyesi serin.

Bebek masajı için satılan yağ ve losyonlar mevcut.Masajda bunları veya doğal yağları tercih edebilirsiniz. Bebeklerin hassas ciltlerine minik dokunuşlar ile masaja başlayın. Ellerinizi kollar, bacaklar, göğüs gibi kısımlarda sırayla gezdirin. Bebeğiniz dokunuşlar ile gevşiyorsa ve mutlu olduğunu hissediyorsanız masaja devam edin, huzursuz oluyor ise masajı bırakın.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Masaja önce göğüs bölgesinden başlayın, dairesel ve hafif hareketlerle defter yaprağını çevirirmiş gibi nazikçe masaj yapın. Daha sonra, karna inip iki parmağınızı göbek hizasına getirerek halkalar şeklinde buraları ovuşturun. Bu şekilde kalçaya kadar ilerleyin. Daha sonra bacaklara geçin.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Bebeğin ayak bileğini elinizle kavradıktan sonra öbür elinizi parmaklarınız içe dönük duracak şekilde uyluğunun üst kısmına yatay olarak yerleştirerek masaja devam edin. Diğer bacağa da bu şekilde masaj yaptıktan sonra kollara geçebilirsiniz. Bebeklerin kollarını düz şekilde tutması pek mümkün değildir. Onları zorlamayın sadece daire şeklinde parmak ve el hareketleri ile masaj yapın. Son olarak sırta geçebilirsiniz. Sırt masajını enseden başlayarak aşağıya doğru yapın. Daha sonra omuzlardan kenarlara doğru ilerleyin. Bir noktaya birkaç kere masaj uygulayabilirsiniz.

Bebek Masajı Nasıl Yapılır, Faydaları Nelerdir?

Masaj yapılan bebekler, anne sevgisini hissettikleri ve bedensel hareket ettikleri için o gün daha mutlu olurlar, gaz şikayetleri de azalır. Bebek masajını koşullar müsait olduğu sürece her gün yapabilir, kendiniz de keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Bebeğe masaj yaparken parmak hareketlerine ne tür tepkiler verdiğini izleyerek masajı doğru yapıp yapmadığınızı anlayabilir, onu rahatlatacak yeni hareketler keşfedebilirsiniz. Bebek masajında sert ve ani hareketler yapmak veya sert ve pürüzlü zeminlerde ona masaj yapmaya çalışmak uygun değildir. Aynı şekilde stresli, kızgın anlarınızda da masaj yapmamanız daha sağlıklı olacaktır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu