Evde Soğan halkası tarifi

Herkese merhaba, neden bu sefer hanımlar, beyler diye özel bir kitleye selam vermedim diye merak ederseniz eğer vereceğim tarif herkesi alakadar ediyor bence o sebepledir. Öncelikle şunu söyleyeyim, mutfakta sıcak kısmında yıllardır çalışmış bir usta olarak soğan halkaları ile çok geç tanıştım. Aslında bilgiçlik edip, her seferinde soğan tatlıdır, kokusu bize acı hissini yaratır desem de tam manası ile soğanın yemeklerde ek ve yemeklerin yanında meze olarak kullanımının dışına çıkmıyordum, çıkamıyordum çünkü benim için soğanın en şaşalı kullanımı ızgaralarda etin yanında ızgara edip sunulması idi. Amerikan kültürü ve yemek anlayışlarına zıt yapıda biriyim, açıkçası Türkiye’de hazır gıda diye sektörleşmesine de karşıyım. Özellikle Türk mutfağının geçmişten gelen ve günümüzdeki tarifleri ile ne kadar zengin olduğunu bilen biri iken karşı çıkmamam anormal olurdu. Evet Türk mutfağı kusursuz ve birçok mutfaktan üstün, elbette diğer mutfaklar arasında da saygı duyduğum tarifler var ama hazır gıda ve Amerika mutfağı denildiğinde hiç hoşlanacağım bir tarif olduğunu da düşünmezdim ki soğan halkaları ile tanışıncaya kadar. Ben bile yıllar sonra, mutfakta çalışan biri olduğum halde bu lezzetle tanışıp, sevmişsem sizlere şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER

  • 1 büyük soğan
  • Yarım su bardağı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 silme yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım şişe soda
  • 3 tepeleme yemek kaşığı galeta unu
  • Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Soğan halkası yapımı

Öncelikle soğan halkalarımızın yapımı için soğanı temizleyip, boyuna çok kalın olmayacak şekilde doğradıktan sonra ayrı bir kap içerisinde unu, nişastayı, mısır ununu ve tuzu bir kapta karıştırın ve üstüne sodayı ekleyip tekrar karıştırıp son adım olan yayvan bir kap içerisinde galeta ununu hazırlıyoruz.
Soğan halkalarını az bir yağda kızartmak imkansız, yağ ne kadar kızgın olursa olsun şekilde deforme oluyor bu sebeple derin bir tavada kızgın yağ içerisinde alelacele önce sodalı karışıma sonra da galeta ununa buladıktan sonra pişiriyoruz. Çok yağlı bir halde kızartma tavasından çıkıyor soğan halkalarımız bu sebeple servis tabağına koymadan önce geniş bir tepside kağıt havlu üzerinde yağlarının süzülmesini beklemek akıllıca olur. Sonrasında ise servis tabağına alıp, tüketebiliriz. Ek olarak olduğu gibi ister soslu, ister sossuz çerez gibi başlı başına da tüketebileceğiniz harika bir tarif afiyet olsun.

Exit mobile version