Instagram takipçi satın al
Faydalı Bilgiler

En İyi Ve En Güvenilir 5 Parola Yöneticisi

Parola yöneticileri, işinizi oldukça kolaylaştıran bir araçtır.

istanbul temizlik şirketi

Neden Bir Parola Yöneticisine İhtiyacımız Var?

Parola yöneticileri, işinizi oldukça kolaylaştıran bir araçtır. Tüm hesap bilgilerinizi ve parolalarınızı kaydeden bir defter gibidir. Bu defteri farklı platformlarda kullanabilirken aynı zamanda da hesaplarınızın bir siber saldırı sonucu kaybını önlemiş olursunuz. Kendinize bir parola yöneticisi seçmeye karar verdiyseniz iyi araştırmanız gerekir. Birçok parola yöneticisi, sahip olduğu karmaşık arabirimleriyle daha fazla sorun yaşamanıza neden olacak ve hatta verilerinizi, gizliliğinizi ve paranızı riske atacaktır. Bu nedenle, güvenlik, kullanım kolaylığı ve genel performans gibi birçok özelliğe bakarak buna karar vermelisiniz. İşte en iyi 5 parola yöneticisi:

DASHLANE

DASHLANE

  • Dashlane, listemizin ilk sırasında yerini alıyor. Windows, macOS, Android, iOS ve Linux platformlarında ve Chrome, Safari, Firefox, Internet Explorer ve Edge tarayıcılarında destekleniyor. CBC-HMAC ile AES 256 bit anahtar ve Argon2d ile PBKDF2-SHA2 arasında seçim yapma imkanıyla şifrelenen Dashlane’in en büyük avantajlarından birisi de ekstra bir güvenlik katmanı gibi görülmesi oluyor. Dahili VPN hizmeti sayesinde yalnızca bir parola yöneticisi değil, aynı zamanda bir VPN servisine de abone olmanızı sağlıyor. Dashlane, bu kadar fazla platforma destek sunmasının yanında kullanıcılarına kolay bir şekilde senkronizasyon hizmeti de sunuyor. Oldukça sade olan yapısıyla işleri bir hayli kolaylaştırıyor.
  • Kullanıcıların işini oldukça basitleştiren Dashlane, yalnızca ücretli planlar ile karşımıza çıkmıyor. Aynı zamanda bazı kısıtlamalar mevcut olsa da ücretsiz bir plana da sahip. Bu parola yöneticisi ücretsiz sunumunda 50 şifreye kadar tek cihazda saklamanıza izin veriyor. Premium sürüme yükseltmek size sınırsız depolama ve istediğiniz kadar cihazdan kullanımın yanı sıra Dark Web İzleme özelliğine de erişim sunar. Eğer birden çok cihazda Dashlane kullanmak isterseniz abone olmanız gerekiyor. Sınırsız cihaz için yıllık ücret 40 dolar, aylık ücret ise 5 dolar olarak ifade ediliyor.
  • Ayrıca sadece parolalarınızı kaydetmenize yaramıyor. Parolalara ek olarak Dashlane’i kullanarak diğer kişisel bilgilerinizi ve ödeme detaylarınızı saklayabilir bu sayede her seferinde çevrimiçi formları doldurmak zorunda kalmazsınız. Güvenli Notlar özelliği ile aynı zamanda notlar, dokümanlar, eklentiler ve diğer özellikleri de saklayabilirsiniz.
  • Dashlane’in aynı zamanda kredi izleme ve Kimlik Hırsızlığı Sigortası sunan Premium Plus planı da mevcuttur. 30 gün para iade garantisi ile Dashlane’in premium planlarını deneyebilirsiniz.

Kullanmak için : https://www.dashlane.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

KEEPER

KEEPER

  • Listemizin 2.sırasında olan Keeper, Windows, macOS, Android, iOS ve Linux platformlarında ve Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge, Opera tarayıcıları tarafından destekleniyor. PBKDF2-SHA2 ile AES 256 bit anahtar şifrelemeye sahip. Keeper işletmelere yönelik etkin bir parola yöneticisi dir, ancak kişisel parola yöneticisi olarak da kullanışlıdır. Yazılım, Keeper’ın güvenli ve güvenilir olduğunu doğrulayan birden fazla bağımsız denetimden geçmiştir.
  • 2008 yılında piyasaya çıkan Keeper, tüm büyük platformlarda yer almış gibi gözüküyor. Keeper, kullanıcılarının şifreleri için gelişmiş seviyede bir koruma sunuyor. Üstelik, bu güvenlik sadece koruma sırasında değil, şifre paylaşma sırasında da kendisini gösteriyor. Bunlara ek olarak, şifre ve dosya geçmişi tutan bu yazılım ile daha önceki işlemlerinizi de takip etmeniz oldukça kolaylaşıyor. Keeper, Güvenlikli Bulut Kasasına göndermeden önce parolaları cihazınızda şifreler. Keeper ile depolanan verilerin şifrelerini kaldırmanın ve onlara erişmenin tek yolu, sadece sizin bildiğiniz Ana Parolayı kullanmaktır.
  • Kullanıcıların ekstra bir güvenlik katmanı istemesi halinde Keeper, çok faktörlü kimlik doğrulamasını sunuyor. Keeper, geleneksel iki faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik oturum açmanın yanı sıra Apple Watch veya Android Wear cihazları kullanarak kimliğinizi doğrulamanızı sağlayan Keeper DNA özelliğini de kullanmanızı sağlar. Hatta iPhone veya iPad’inizde Touch ID ile Keeper kasanıza erişmek için parmak izinizi kullanabilirsiniz.
  • Keeper maalesef ücretsiz bir plana sahip değil. Ancak Keeper Premium’un işletme planları için deneme süresi 14 gündür. Deneme süresi sona erdikten sonra abonelik ücretini ödemezseniz otomatik olarak sınırlı ücretsiz plana geçersiniz. Keeper, şu anda kişisel kullanım için yıllık 35 dolarlık bir fiyata sahip. Ancak, öğrenciler için ayrı bir fırsat sunuyorlar ve bu ücret yarı yarıya düşüyor. 5 kişilik aile planında ise bu ücret yıllık 75 dolara yükseliyor.

Daha fazla bilg için: https://www.keepersecurity.com/

LASTPASS

LASTPASS

  • Lastpass, Windows, macOS, iOS, Android ve Linux platformlarında ve Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera ve Microsoft Edge tarayıcılarında desteklenmektedir. PBKDF2 SHA-256 ile AES 256 bit şifreleme özelliğine sahip olan Lastpass, 2008 yılında ilk olarak kullanıcıların karşısına çıktı. Özellikle kullanıcı dostu olmasıyla listemizin öne çıkan programlarından biri.
  • Lastpass, bir ücretsiz plana sahip olan LastPass’in ücretsiz sürümü birçok özelliğe sahip. Burada karşımıza çıkan ilk özellik, sınırsız parola desteği oluyor. LastPass’in ücretsiz sürümü ile tek cihazda sınırsız sayıda hesap kaydedebiliyorsunuz. Eğer işlerinizi tek cihaz üzerinden hallediyorsanız LastPass’in ücretsiz versiyonu sizin için yeterli olacaktır. Ancak premium sürümünü satın almak isterseniz aylık 2.90€ ödemeniz gerektiğini belirtelim. Ayrıca, bu ücret yıllık olarak kesiliyor. Premium sürümünde cihaz sayısının sınırsız hale geldiğini görüyoruz. Buna ek olarak premium sürümü ile birlikte bazı ek güvenlik önlemleri de kullanıcılara sunuluyor. Bunların arasında daha önce de gördüğümüz “Dark web” tarama özelliği yer alıyor. Ayrıca acil durumlarda parolanızı paylaşabileceğiniz bir özellik de ücretli sürümde mevcut.
  • LastPass, ana parolanıza veya şifreleme anahtarlarınıza erişemeyeceği için gizliliğiniz garanti edilir. Tüm verileriniz cihaz düzeyinde şifrelenir ve şifreleri çözülür. LastPass, tüm hesaplarınız için hızlı bir şekilde süper güvenli oturum açma bilgileri oluşturmanıza yardımcı olan yerleşik bir kullanıcı adı ve parola oluşturucuya sahiptir. Parolalarınızı hatırlamak zorunda kalmadan tüm güvenlik avantajlarından faydalanırsınız.
  • Otomatik doldurma özelliği yalnızca eklediğiniz hesaplardaki parola bilgilerinizi girmekle kalmaz, aynı zamanda çevrimiçi alışveriş yaparken ödeme bilgileri gibi verileri de doldurabilir. Ayrıca hizmet, sigorta kartları ve üyelikler gibi bilgileri de dijital kayıt dosyasında saklayabilir.

Daha fazla detay için: https://www.lastpass.com/

1PASSWORD

1PASSWORD

  • 1Password, Windows, macOS, iOS, Android, Linux ve Chrome OS platformlarında (aynı zamanda komut satırı aracı da mevcut) ve Chrome, Firefox, Brave, Opera ve Safari tarayıcılarında destekleniyor. PBKDF2-HMAC-SHA256 ile AES-GCM 256 bit şifrelemeye sahip. En iyi parola yöneticisi listemizin üçüncü sırasında bulunan 1Password, en popüler parola yöneticilerinden birisi. İlk olarak 2005 yılında kullanıcılara sunuldu.
  • 1Password’ün eski parola yöneticilerinden birisi olması, köklü bir geliştirici takımının arkasında olduğunu gösteriyor. 1Password, Watchtower özelliği sayesinde sızıntılar karşısında kullanıcılarını uyarma yeteneğine sahip. Böylece herhangi bir sızıntıda parolalarınızı değiştirmeniz için harekete geçiyor. Ayrıca, tatil modu ile verilerinizin tamamını silmek, daha sonrasında da tek dokunuşla geri yüklemek mümkün. 1Password, bu özelliğin sınır geçişlerinde verilerinizi korumak için eklendiğini belirtiyor.
  • 1Password’un olumsuz yanlarından birisi ise ücretlendirme kısmında kendisini gösteriyor. 14 günlük bir deneme planı sunan 1Password, maalesef ücretsiz olarak yazılımı kullanmanızı sağlayacak bir plana sahip değil. Bu yazılımı kullanmanın bedeli ise aylık 3 dolar olarak ifade ediliyor. Ancak, bu ücretin tek seferde yıllık olarak ödenmesi gerekiyor.
  • Ayrıca, daha hesaplı bir aile planı da 1Password’un fiyatlandırmasında yer alıyor. Aylık 5 dolara satışta olan bu plan ise 5 kullanıcıya kadar kullanım imkanı sağlıyor. Bu da kişi başı ücreti 1 dolara kadar düşürüyor. Ancak, bu fiyatın da yıllık kesintide geçerli olduğunu belirtelim.
  • Önceliğiniz güvenlik ise bu parola yöneticisi sizin için mükemmel bir seçimdir. 1Password hassas oturum açma verilerinizi uçtan uca şifreleme ile korur. Watchtower özelliği sayesinde 1Password parola ihlali veya başka bir güvenlik tehdidi algıladığı anda hemen uyarı alırsınız. Verilerinizi korsanlardan korumak için 1Password, cihazınızda oturum açma kimlik bilgilerinizi doğrulamak için Güvenli Uzak Parola kullanır bu sayede ana parolanızı asla internet üzerinden göndermeniz gerekmez.
  • 1Password’un ücretsiz sürümü yoktur, ancak hizmeti denemek için 30 günlük ücretsiz deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Kişisel ve iş kullanım ve iş kullanımı için birden fazla plan arasından seçim yapabilirsiniz.

Daha fazla detay için: https://1password.com/

LOGMEONCE

LOGMEONCE

  • LogMeOnce, Android ve iOS platformlarında, (Güvenli USB depolamayı da destekler) ve Firefox, Internet Explorer, Safari ve Chrome tarayıcılarında destekleniyor. SHA-512 ile AES 256 bit şifrelemeye sahip. LogMeOnce, otomatik iki faktörlü doğrulama özelliği sayesinde kullanıcılarına çeşitli giriş seçenekleri sunan, güvenilir bir parola yöneticisi LogMeOnce’ye Selfie 2FA fotoğraf tanıma, biyometrik parmak izi tanıma, PIN kodu veya geleneksel ana şifre yöntemleri ile giriş yapabilirsiniz.
  • LogMeOnce tarafından geliştirilen bir yazılım olan LogMeOnce’ın güvenlik yönetimi geçmişi çok eskilere dayanıyor. 1986 yılından beri bu alanda hizmet veren şirket, günümüzde en iyi şifre yöneticilerinden birine sahip. LogMeOnce’ın parola yöneticisi ne baktığımızda en başarılı özelliklerinden birinin çapraz platform kullanımı konusunda sağladığı destek olduğunu görüyoruz. Bu sayede cihazlar arasında hesap girişi gerçekleştirmek bir sorun olmaktan çıkıyor.
  • LogMeOnce, kullanıcılarına çeşitli hırsızlığa karşı koruma önlemleri de sunuyor. Cihazınızın kaybolması veya çalınması durumunda uzaktan oturumu kapatabilir, cihazınızı kilitleyebilir, tüm verilerinizi silebilir veya cihazınızı bulmak için bir GPS konum belirleyici kullanabilirsiniz. Hatta LogMeOnce uygulamasını kullanarak, cihazınızı bulan kişinin size geri vermesine yardımcı olacak özelleştirilmiş bir mesaj görüntüleyebilirsiniz.
  • LogMeOnce bireysel kullanıcılar ve işletmeler için ücretsiz ve premium seçeneklere sahiptir. Ücretsiz planında bile sınırsız sayıda şifreyi sınırsız sayıda cihazda kullanabiliyorsunuz. Ancak ücretsiz planın da olumsuz bir yanı var. Öncelikle bu planda güvenlik hizmetlerinin premium sürüme kıyasla oldukça sınırlı. Ayrıca, premium sürümde 1GB ile başlayan bir şifreli dosya depolama desteği de sunuluyor. Bu rakam ücretsiz planda 1MB’a düşüyor. LogMeOnce’ın ücretli planları ise 2,50 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 6 kişilik aile planı için ödemeniz gereken ücret 5 dolar olarak ifade ediliyor.

Detaylar için: https://www.logmeonce.com/

Daha fazla faydalı bilgi için tıklayarak kategorimizi ziyaret etmeyi unutmayın!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu