Instagram takipçi satın al
Faydalı BilgilerListelerSağlık

Ciltte Sivilce Çıkmaması İçin Ne Yapılmalı?

istanbul temizlik şirketi

Sivilce genellikle ergenlik döneminde çıkar, fakat yetişkinlerde de nadiren rastlanmaktadır. Sivilceler özgüveni azaltır ve özel hayatı doğrudan etkiler. Aknelerden kurtulmanın türlü türlü yolu vardır, ancak ilk etapta doğal yöntemleri uygulamak en doğrusudur. Yöntemlerden sonuç alınamadığı takdirde doktora başvurup ilaç veya krem tedavisiyle sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Sivilcelerinizi ellemeyin veya patlatmayın. Sivilcelerinizle oynamak veya sıkmak akne oluşumunu dahada arttıracaktır, üstelik kalıcı lekelere de sebep olabilir.

Sigara ve alkolden olabildiğince uzak durun ve gün içerisinde bol bol su tüketin. Su cildin esnekliğini arttırır, alkol ve sigaraysa kaşıntı yapmaktadır.

sivilcelerden kurtulma

Her gün mutlaka duş alın, özellikle yaz aylarında sık sık cildiniz terleyebilir. Terli ciltler sivilcelerin oluşmasında önemli bir faktördür.

Stres her hastalığın baş düşmanı olduğu gibi, sivilcelerinde bir numaraları düşmanıdır. Canınızı sıkan konulardan kurtulun ve rahatlamaya çalışın. Stres dışında heyecan yapmamaya da özen gösterin.

Düzenli olarak spor yapın ve suya dalın. Belli bir program belirleyin ve buna göre koşu veya farklı egzersizler yapın. Bunun dışında yüzmekte ciltteki gözeneklerin temizlenmesinde size yardımcı olacaktır.

Aşırı makyaj yapmayın, makyaj cildinizde ki gözenekleri tıkar ve bakteriyi beraberinde getirir. Özellikle spordan önce makyajınızı iyice temizleyin. Bu konuda su bazlı makyajları tercih edebilirsiniz.

Yağlı gıdalardan uzak durmaya çalışın. Yağ bilindiği gibi cildin en büyük düşmanıdır. Besinler dışında yağlı kremlerden de olabildiğince kaçının.

Kabuklu kuru yemiş tüketmeyin. Kabuklu kuru yemişler özellikle ergenlik döneminde sivilce oluşumuna doğrudan davetiye çıkarır. Özellikle çekirdek ve fıstık aknelerin oluşmasında etkilidir.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu